Stipanović treći nakon prvog dana Europskog prvenstva

Stipanović treći nakon prvog dana Europskog prvenstva

Osmim mjestom u prvom plovu i pobjedom u drugom, Tonći Stipanović nakon prvog dana drži odlično treće mjesto na Europskom prvenstvu u jedrenju.

Tonči Stipanović/Getty Images

Tonći Stipanović drži treće mjesto nakon prvog dana jedrenja na Europskom prvenstvu u klasi Laser koje se održava u danskom Aarhusu. Prvi je plov završio na osmom mjestu, a u drugom je pobijedio.

Prvi plov sam uglavnom bio oko 12. mjesta, zadnju stranicu do cilja sam smireno odradio i ušao u cilj osmi. Drugi plov je vjetar dosta okrenuo, bili su jako teški uvjeti, cijelu prvu stranicu kursa sam vozio po promjenama smjera vjetra, i nisam loše stajao, ali zadnja promjena nije bia moja, tako da sam na prvoj oznaci bio 12., ali sam odlično odvozio prvu stranicu niz vjetar, na slijedećoj oznaci sam već bio drugi, drugu stranicu u vjetar sam većinom vodio, na trenutak sam izgubio vodstvo, ali sam ga uspio vratiti. Sve u svemu, težak prvi dan, ali izvukao sam maksimum i zadovoljan sam“, kazao je Stipanović.

Od ostalih naših predstavnika Daniel Mihelić trenutno je 30., Filip Jurišić 44., Dino Sindik 61., a Toma Višić 78.

U ženskoj konkurenciji Tina Mihelić je nakon prvog dana na 13. mjestu, 45. je Ana Zelić, 53. Sandra Lulić, 69. Anđela de Micheli Vitturi, 77. Nađa Tomašević.

U klasi Radial također odličan treći je Dominik Perković, 21. Marin Desabota, 27. Mario Novak, 47. Alec Cvinar.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.