Stipanović vodeći nakon trećeg dana Europskog prvenstva

Stipanović vodeći nakon trećeg dana Europskog prvenstva

Pobjedama u dva plova trećega dana Europskog prvenstva Stipanović je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku.

Zahvaljujući dvama pobjedama trećeg dana natjecanja na Europskom prvenstvu u klasi Laser Tonći Stipanović probio se s 28. na prvo mjesto u ukupnom poretku.

Sve je išlo glatko danas, 20 do 25 čvorova, imao sam odličnu brzinu. Prvi plov sam vodio od početka do kraja, samo sam povećavao prednost do cilja. Drugu smo startao malo rezerviranije zbog tzv. crne zastave koja nosi automatsku diskvalifikaciju. Morao sam nadoknađivati zaostatak, ali na prvoj oznaci sam već bio treći. Cijeli plov sam se borio s Nizozemcem Schaardenburgom i Norvežaninom Rothom. Pred kraj druge stranice u vjetar sam preuzeo vodstvo i nisam ga više ispustio“, kazao je Stipanović.

Ipak ‘laseraši’ su tek na pola natjecanja te su pred njima još tri regate.

Daniel Mihelić jučer je bio treći i šesti te u ukupnom poretku drži vrlo dobro deseto mjesto.

Dobro je, zadovoljan sam kako jedrim, ali vjetar je zaista problematičan. Zadnji plov sam vodio i nas trojica vodećih smo ostali bez vjetra, a flota iza nas je došla s 25 čvorova i prošla nas“, izjavio je Mihelić.

Uz Stipanovića i Mihelića u zlatnoj finalnoj skupini natjecanje će nastaviti i Filip Jurišić koji drži 26. mjesto, dok će se u srebrnoj skupini natjecati Toma Višić (55.) i Dino Sindik (73.)

U ženskoj konkurenciji naša najbolje plasirana kormilarka je Tina Mihelić na 11. mjestu.

Puno vjetra danas i opet dosta zeznuto. Prvi plov mi je brzina bila lošija i nikako se naći u dobrom refulu i dricu, tako da sam ušla 20. u cilj. Drugi sam startala ok, i ovaj put je sve bilo na mjestu, prvu oznaku sam okrenula treća. Kod obilaska slijedeće oznake, zavjetrine, odlučila sam se za desnu stranu, desetak brodova mi se našlo s desne strane, vjetar je okrenuo, naravno u desno, i tu sam izgubila nekoliko mjesta i ušla sedma“, izjavila je Tina.

U zlatnoj finalnoj skupini plovit će i Ana Zelić koja je 40. te Sandra Lulić na 49. mjestu. Anđela de Micheli Vitturi je 60., a Nađa Tomašević 85.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.