Stipe Drviš: “Meč stoljeća je bio vrhunski, oni koji tvrde suprotno ne razumiju boks”

Stipe Drviš: “Meč stoljeća je bio vrhunski, oni koji tvrde suprotno ne razumiju boks”

Stipe Drviš ocijenio je 'Meč stoljeća' vrhunskom borbom.

Mirko Filipović i Stipe Drviš/Foto: facebook.com/MirkoCroCopOfficial

Mnogi znani i neznani, stručnjaci i promatrači komentirali su proteklih dana ‘Meč stoljeća’, veliki okršaj između Floyda Mayweathera i Mannyja Pacquiaoa.

Mogli smo tako čuti izjave Mikea Tysona, Oscara De La Hoye, ljutitih američkih novinara potpuno razočaranih borbom… U razgovoru za FightSite svoje je mišljenje ponudio i proslavljeni hrvatski boksač, negdašnji svjetski prvak u poluteškoj kategoriji po WBA verziji Stipe Drviš.

“Nisam razočaran, meč je zaista bio vrhunski. Mnogi ne razumiju boks – on je vještina, a ne ‘tuča u kafani’ koju voli publika”, kaže Drviš i nastavlja: “Povlačenje pa udaranje je Mayweatherov stil, ništa novo od njega – Pacquiao nije imao rješenja za to. Rekao je jednom Lenox Lewis: ‘Da bi udario nekoga, prvo moraš do njega doći’. Manny to nije uspio i zato je zasluženo izgubio.”

Zašto je meč okarakterizirao ‘vrhunskim’ kad je s druge strane toliko kritičara dugoočekivane borbe? “Oba su borca imala dobre taktike. Floyd se savršeno kretao, dok je Pacquiao na koncu uglavnom imao uzaludne pokušaje. No, on je i dalje najbolji boksač današnjice poslije Floyda Mayweathera”, tvrdi Drviš.

Drviš je posljednjih nekoliko godina trener Mirku Filipoviću, pa je bilo shodno upitati i koji su Cro Copovi sljedeći planovi: “Na redu je oporavak, Mirko još mora zaliječiti ozljede iz meča s Gonzagom, a onda ćemo vidjeti dalje. Minotaur se sam nudi pa bi bilo u redu da ga pobijedimo. Mogao bi se boriti već u desetom ili jedanaestom mjesecu, ali na kraju krajeva – konačna je odluka na UFC-u”, zaključio je Drviš.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.