Stipe Miočić na vrhu UFC teške kategorije već dvije godine!

Stipe Miočić na vrhu UFC teške kategorije već dvije godine!

Nadam se da ćemo ga gledati kao prvaka još duže...

UFC prvak teške kategorije Stipe Miočić je jučer imao obljetnicu gdje je slavio dvije godine vladanja titulom, to jest, na jučerašnji datum prije dvije godine je pobijedio Fabricija Werduma i od tada do danas nosi titulu UFC prvaka. Kao što znamo, Stipe je UFC borac hrvatskih korijena s američkim državljanstvom. Jedna jako skromna i poštena osoba. Kada nije borac, onda je ništa drugo nego vatrogasac i spašava ljudske živote.

Događanja u te dvije godine:

Cain Velasquez je imao problema s ozljedom pa je morao otkazati meč protiv Fabricija Werduma za pojas. Miočić ga je zamijenio. Prvo je meč bio odgođen zbog problema s leđima koje je imao Werdum. Meč se održao 14. svibnja 2016. godine gdje je Stipe Miočić nokautom u drugoj rundi odnio pobjedu i postao UFC prvak.

Četiri mjeseca kasnije, Stipe je morao braniti titulu protiv Alistaira Overeema. Borio se protiv bivšeg K-1 prvaka i Pride prvaka pred svojim navijačima u Clevelandu. Overeema je završio još brže nego Werduma, nokautirao ga je već u prvoj rundi.

Drugu obranu titule je obavio protiv velike zvijezde UFC-a i jednog od dvojice od kojih je Stipe jedino izgubio, Juniora dos Santosa. Stipe ga je nokautirao za dvije minute i 30 sekundi.

Posljednji njegov nastup se dogodio krajem prvog mjeseca ove godine. Na bodove u petoj rundi je pobijedio Kamerunca Francisa Ngannnoua. Ovaj meč je bio od velikog značaja jer je Stipe ispisao UFC povijest. Postao je UFC prvak teške kategorije s najviše obranjenih mečeva.

Stipe Miočić je pokazao izvrsnu in-ring kvalitetu. Nokautirao je sve borce osim Ngannoua. Također je u svaki meč ulazio sa sjajnom taktikom. Jedino problema ima sa čelnim ljudima UFC-a, koji ga jako podcjenjuju. U gotovo svakom meču je bio “underdog”, a svakoga je pobijedio, doslovno je očistio cijelu tešku UFC diviziju. UFC nikad nije ništa vidio u njemu, uvijek su puno više promovirali druge borce, a ne njega. Zašto? Stipe im nije zanimljiv prvak na način jer se ne ponaša kao npr. Conor McGregor i ne radi konstantno “cirkuse” ili nije kao npr. Ngannou, koji je zanimljiv po tome što doslovno otkine glavu protivniku sa svojim udarcem. Stipe Miočić nije takav tip kao i oni, ali zato ispisuje nevjerojatne rezultate.

Sljedeći protivnik mu je Daniel Cormier. UFC prvak poluteške kategorije će imati priliku postati drugi čovjek u povijesti UFC-a koji je držao dvije titule u isto vrijeme. Mi se iskreno nadamo da se to neće dogoditi nego da će Stipe nastaviti svoju dominaciju.