Stipe Miočić: “Sada imam više samopouzdanja”

Stipe Miočić: “Sada imam više samopouzdanja”

Unatoč porazu od Juniora dos Santosa, Stipe Miočić izuzetno je zadovoljan iskustvom i poukama koje je izvukao nakon teških pet rundi s Brazilcem...

Foto: UFC

Američki MMA borac hrvatskih korijena Stipe Miočić ‘preživio’ je nedavni poraz od Juniora dos Santosa iz kojega je, kako kaže, izvukao pouke i ojačao samopouzdanje.

“Nije toliko bitno što sam izgubio, jer sam ipak dokazao da mi je mjesto u samom vrhu teške kategorije. Potvrdio sam kako mogu u ring sa svakim i definitivno mi je poraslo samopouzdanje”, kaže Miočić.

Meč je trajao punih 25 minuta, a upravo bi mu ta činjenica, odnosno iskustvo, moglo ‘dobro doći’ za sljedeći izazov – borbu s Markom Huntom (Adelaide, 9. svibnja).

“Prvi put u karijeri odradio sam pet rundi”, prisnažio je. “Sad stvarno znam kako je to, stekao sam neprocjenjivo iskustvo i znam što očekivati kad sljedeći put zagazim u četvrtu rundu. U ovom je sportu jako bitna svojevrsna evolucija – učenje i stalni napredak, a upravo sam protiv Santosa jako puno naučio”, zaključio je Miočić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.