Stipe Pletikosa jasno poručio : “Nemam nikakve sumnje u istinitost Darijevih tvrdnji!”

Stipe Pletikosa jasno poručio : “Nemam nikakve sumnje u istinitost Darijevih tvrdnji!”

Legendarni vratar i bivši suigrač Darija Srne stao je u obranu bivšeg kapetana reprezentacije.

Dosadašnji kapetan i reprezentativac hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna našao se u poprištu velikog skandala. Jedan od najomiljenijih sportaša je tako prema pisanjima ukrajinskih medija pao na doping testu.

Legendi Šahtara pronađena je zabranjena supstanca u tijelu što je u medijima objavljeno 20. rujna. Svakom igraču koji padne na doping testu prijeti suspenzija od godinu dana, pa do čak četiri godine i doživotne zabrane bavljenja nogometom. Ovisno o okolnostima i situaciji u kojoj je nedopušteno sredstvo konzumirano. No, moguće je da bivšem Vatrenom prijeti kraj karijere. 

Ovakav je scenarij naišao na veliku buru u javnosti.  Odmah nakon Srne drugi nogometaš sa najviše nastupa u reprezentaciji te njegov bivši suigrač Stipe Pletikosa za HRT je iznio svoje viđenje situacije.

“Dobro  ga poznajem i sama činjenica da je četiri puta prije toga imao dobar dopinški nalaz, pa onda i šesti put također, dovoljno govori. U Šahtaru se sve radi na vrhunskoj europskoj razini, sama činjenica da je doctor Paco prešao iz Šahtara u Chelsea govori o ozbiljnosti tog kluba”, kazao je Pletikosa nastavivši u istom tonu.

“Jako je bitno naglasiti da nemam nikakve sumnje u istinitost Darijevih tvrdnji da je nenamjerno uzeo tu zabranjenu supstanciju. To je jako dobra opomena za sve naše nogometaše, sve naše sportaše da se savjetuju sa svojom liječničkom službom prije nego što uzmu bilo kakve preparate”, zaključio je legendarni vratar.

Pokažu li se crne sumnje točnima, gotovo savršena karijera hrvatskog asa bila bi jako umrljana. Svi znamo koliko se trudio i ginuo za nacionalni dres, pa je tako i postao njegov zaštitni znak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.