Stipe Pletikosa zaigrat će za Deportivo

Stipe Pletikosa zaigrat će za Deportivo

Stipe Pletikosa/Getty Images

Bivši hrvatski reprezentativni Stipe Pletikosa od idućeg tjedna ulazi u natjecateljski ritam.  Iz Rusije gdje je posljednji put branio prije točno sedam mjeseci jučer mu je stigla  posljednja potvrda čime bi se uskoro mogao pojaviti pred vratnicama Deportiva iz La Corune.

“Prekjučer prije puta u Madrid dobio sam posljednji certifikat iz Ruskog nogometnog saveza. Ulazim u natjecateljski ritam i treniram da budem spreman kada se ukaže prilika“, izjavo je Stipe Pletikosa te dodao:

„Puno se radi na taktici, prekidima, pokazuje mi situacije na videu. Trener je jako komunikativan baš kao i trener vratara, puno razgovaram s njima. Trener je dobar, sviđa mi se njegov način rada“. Prošlo je mjesec dana od kada je počeo trenirati nakon što je ljetos napustio redove ruskog Rostova.
„Najvažnije je da sve ide dobro, da sam mentalno snažan, da branim dobro na treninzima i podižem samopouzdanje“, napominje. „A s nama vratarima je tako, trebamo čekati priliku i onda ju iskoristiti“, dodaje.

„Ja sam tu da radim najbolje što mogu, ovu priliku shvaćam kao uživanje u nogometu. Kada se ukaže šansa želim biti maksimalno spreman“, rekao je vratar koji je u 114 utakmica čuvao mrežu Hrvatske.

„Nogomet u Španjolskoj je drugačiji nego bilo gdje drugdje u svijetu, igrači su jako dobro potkovani, fizički dobri, dominantni u pas igri. Španjolski nogomet je stvarno prekrasan“, ističe Pletikosa te dodaje: „Ovo je divno iskustvo za mene, dar s neba. Napravit ću sve da iskoristim priliku“.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.