Stipe Žunić kreće put Amerike

Stipe Žunić kreće put Amerike

"Što je tu je, sada povratka nema, izabrao sam svoj put i na njemu ću biti ustrajan."

Stipe Žunić

‘Prisiljen na to’ ističe hrvatski atletičar koji je prije godinu dana vrativši se u rodni Zadar, a nakon završetka studija na Floridi, mislio da će tu trajno ostati.

Međutim želje su jedno mogućnosti ipak drugo. Želja zadarskog olimpijca u bacanju kugle bila je da iz Zadra odlazi na velika natjecanja, no do realizacije toga nije došlo i naš olimpijac za HRT Radio Zadar je pojasnio svoju odluku rekavši: „Jednostavno prisiljen sam na to. Vjerujem da mogu u atletici napraviti dosta toga, ovdje nemam niti minimalne uvjete i nije bilo smisla nastavljati ovu agoniju. Razočaran sam jer sam se s velikim duhom i energijom vratio u Zadar. Imao sam puno ideja, ali nisam naišao na potporu i to me dosta pogodilo. Ali što je tu je, sada povratka nema, izabrao sam svoj put i na njemu ću biti ustrajan. Odlazim u Virginiu, tamo ću imati vrhunske uvjete. Sparing partner će mi biti Filip Mihaljević, a trener Martin Marić.

Ukratko Žunić je otkrio i o svojim kratkoročnim i dugoročnim  planovima: ” Tjedan dana provest ću sa svojim timom u slaganju plana i programa. Sada sam najviše usmjeren na EP u Beogradu sljedeće godine. Tamo očekujem svoju pravu eksploziju i vjerujem i medalju. SP je u Londonu, uvjeren sam da će iduća godina biti i moja najbolja. Iznimno sam motiviran i spreman sam za nove izazove i veselim im se.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.