Stipe Žunić pobijedio u kvalifikacijama kugle za NCAA prvenstvo uz osobni rekord

Stipe Žunić pobijedio u kvalifikacijama kugle za NCAA prvenstvo uz osobni rekord

Stipe Žunić ponovo je popravio svoj osobni rekord na dalekih 20,60 metara

Stipe Žunić

Stipe Žunić pobijedio je u bacanju kugle, dok je Filip Mihaljević bio deveti u kvalifikacijama za NCAA prvenstvo (divizija Istok) koje se održavaju u Jacksonville-u (Florida).  Stipe Žunić ponovo je popravio svoj osobni rekord na dalekih 20,60 metara te time pokazao da se nalazi u životnoj formi. Ovim rezultatom potvrdio je svoj nastup na Europskom prvenstvu koje će se sredinom kolovoza održati  u Zürichu. Stipe trenutno ima šest najduži hitac ove sezone u Europi. Filip Mihaljević također je poboljšao svoj osobni rekord u bacanju kugle i to za čak 83 centimetara te on sada on iznosi 19,31 metara. Katarina Smiljanec ostvarila je odličan rezultat u utrci na 800 metara istrčavši najbolji rezultat ove sezone 2:08.28 minute. Zauzela je šesto mjesto u svojoj skupini.

– Osjećam se odlično, još uvijek nisam svjestn koliko sam daleko bacio. još sam pod utjecajem adrenalina i euforije. Sad kad malo analiziramo nastup u drugom hicu u kojem sam bacio tih 20,60 metara nije sve bilo savršeno što nam govori da možemo još puno dalje. Na natjecanju sam bio uzbuđen više radi Filipa nego radi sebe i činjenica da smo tu skupa nešto je što me gura dalje. Nadam se da ću tempirati formu i tehniku za Europsko prvenstvo pa da kugla leti još dalje, smatram da od ovog trenutka sve može ići samo na bolje jer još ima mjesta za poboljšanje u mojoj tehnici, rekao je Stipe Žunić.

– Čekao sam ovo natjecanje dugo, nisam imao ni jedno dobro natjecanje s pravom konkurencijom ove sezone, bio sam spreman, zadovoljan sam jer sam bacio dobru seriju. Na finalu prvenstva u Oregonu trudit ću se ponovo bacati dobro te ponovo pokušati baciti osobni rekord, kazao je Filip Mihaljević.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.