Stjepan Bosak – URIHO: Šahisti s invaliditetom novom pobjedom završili polusezonu

Stjepan Bosak – URIHO: Šahisti s invaliditetom novom pobjedom završili polusezonu

URIHO-vci ove sezone imaju sjajnu statistiku: njihovi su igrači dosad odigrali 36 mečeva, a izgubili su samo dva susreta.

Foto: IN Portal

Završen je proljetni dio šahovske sezone u IV. Hrvatskoj šahovskoj ligi. Posljednje 6. kolo igralo se u dvorani za šah i bridž zagrebačkog Doma sportova. Šestu uzastopnu pobjedu vodeća ekipa lige ŠK Stjepan Bosak – URIHO ostvarila je protiv posljednje plasirane ekipe ŠK Jaska iz Jastrebarskog rezultatom 4,5-1,5.

URIHO-vci ove sezone imaju sjajnu statistiku: njihovi su igrači dosad odigrali 36 mečeva, a izgubili su samo 2 susreta.

Šahisti s invaliditetom ušli su u meč puni samopouzdanja zbog dosad ostvarenih pobjeda, usto su igrali u najjačoj postavi. Ipak nije bilo jednostavno do novog slavlja, suparnici su se do pretposljednje partije na 2. i 5. ploči hrabro borili, no to im nije bilo dovoljno da zaustave pobjednički niz URIHO-vaca.

Tri pobjede po pločama ostvarili su fide majstor Denis Rosandić i majstorski kandidati Lovro Čupić i Alan Ognjačević, a tri remija upisali su, majstorski kandidati Radoslav Ćosić, Domagoj Glažar i Krsto Kovačević.

U dosad odigranih 6 kola, ekipa ŠK Stjepan Bosak – URIHO upisala je svih šest pobjeda i zauzima prvo mjesto na tablici, a prije nastavka ligaškog natjecanja najbližim konkurentima bježi dva boda. Slijedi stanka do jeseni, a u tom razdoblju članovi ŠK Stjepan Bosak – URIHO i rukovodstvo klupa neće mirovati.

Već 30. svibnja održat će se XVI. šahovski memorijal Stjepan Bosak, državni prvak Domagoj Glažar sredinom lipnja nastupit će na svjetskom prvenstvu u Slovačkoj, a ostali igrači sudjelovat će diljem Hrvatske na šahovskim turnirima i održavati redovite treninge. Na jesenjem nastavku lige 3. rujna ekipa ŠK Stjepan Bosak – URIHO igrat će s ekipom ŠK Končar.

Ljubitelji šaha među osobama s invaliditetom mogu ih kontaktirati na stranici skstjepanbosak.com, Twitteru ili na Facebooku (Šahovski klub ‘Stjepan Bosak’ – URIHO).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.