A ŠTO AKO JESI DOVOLJNO DOBAR?

A ŠTO AKO JESI DOVOLJNO DOBAR?

Izvor: Instagram/ @doandbeyourbest

Strah je urođena reakcija na opasnost koja nas priprema za bijeg i čiji je primarni cilj zaštiti nas. Sve to zvuči divno i krasno i ne mogu reći da se ne slažem s tom definicijom. Da njega nema, vjerojatno bih uživala hodajući sama sumnjivim mračnim ulicama i imala zmiju za kućnog ljubimca, što mi ne zvuči baš kao najsigurnije okolnosti. No, nažalost, strah je odavno prerastao svoju primarnu funkciju i uvukao se u svaki aspekt ljudskog života.

Što ako nisam dovoljno dobar?

Ne mogu izbrojati koliko sam si puta postavila ovo pitanje. Oduvijek sam nekako bila skeptična u svoje sposobnosti i svi su uvijek više vjerovali u mene nego ja sama. Sve moje želje, snove i velike planove pratilo je to čuveno pitanje. Što ako? Što ako nisam dovoljno dobra za to, za tu školu, taj faks, te ljude, taj posao, hobi…
Kad malo bolje razmislim o tom pitanju, shvaćam koliko je besmisleno i smiješno. Čega se mi to bojimo? Plaši nas nepoznato, bojimo se onog što bi se možda moglo dogoditi u budućnosti, dakle nečega potpuno nestvarnoga. Napunimo si glavu svim mogućim scenarijima koji postanu jači od naše želje da nešto učinimo i sabotiramo sami sebe. I onda smo zapeli – u rutini, poslu kojem ne volimo, životu kakvog si nismo željeli.

JESI.

Više od godinu dana mi je trebalo da skupim hrabrosti da otvorim Instagram profil na kojem ću dijeliti svoje slike, recepte i savjete u vezi vježbanja i zdrave prehrane. Pokušavala sam nekoliko desetaka puta, no svaki put me zaustavio taj glasić u glavi: „Što će drugi reći? Smijat će ti se. Zašto misliš da bi ikoga zanimalo što ti imaš za reći?“ Jednog sam ga dana odlučila ušutkati. Kog’ briga što će drugi ljudi reći? Kako znaš da nikoga neće zanimati? U krajnjoj liniji učinila sam to zbog sebe, da prekoračim svoje granice, da postavim sebi izazov. I ni u jednom trenutku nisam požalila. Od tog dana dogodile su se samo lijepe stvari – kontakti s predivnim ljudima i ovo. Zbog tog trenutka, kad sam odlučila da ne smijem dopustiti da strah pobijedi, imam priliku ovo pisati i podijeliti svoja razmišljanja s vama.

Izvor: Genius Quotes

Stvarno vjerujem da  se svatko od nas rodi s nekakvom svrhom i talentom koji ne bi trebali biti potraćeni. Imamo tu privilegiju da napravimo od svog života što želimo i iskoristimo sve svoje potencijale. Strah će uvijek biti tu, no na nama je da ga gurnemo sa strane i stavimo svoje želje i ciljeve na prvo mjesto. Prestani razmišljati o svim mogućim negativnim ishodima i barem jednom za promjenu se upitaj:

„A, što ako jesam dovoljno dobar?“

#doandbeyourbest

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.