Stoičkov: “Razumijem Mandžukića, rođeni je napadač”

Stoičkov: “Razumijem Mandžukića, rođeni je napadač”

Hristo Stoičkov osvrnuo se na 'svađu' Marija Mandžukića i Diega Simeonea...

Hristo Stoičkov/Foto: commons.wikimedia.org - Litexfan

Tenzije između hrvatskog reprezentativnog napadača i trenera Atletica ne prestaju pobuđivati pažnju javnosti, a slučaj MandžukićSimeone sada je prokomentirao i legendarni bugarski nogometaš Hristo Stoičkov.

“Upitajte Cruyffa što bih ja radio kad bi me odlučio izvaditi iz igre. No, to su na kraju krajeva ipak odluke trenera”, kaže Stoičkov. “Razumijem Mandžukića jer sam se i ja, možda više no itko drugi, ljutio na takve stvari. Ipak, već je idući dan tvoj posao biti ‘kao novi’. Mandža je rođeni napadač, dok mi je Torres recimo – drag.”

Osim pohvala Mandžukiću, Bugarin je lijepe riječi uputio i prema argentinskom stručnjaku na klupi madridskoga kluba. “Simeone je sigurno jedan od deset najboljih trenera na svijetu. Igračima je dodatan plus jer je borben, nikad se ne predaje – takav je bio kao igrač, takav je i sada. Kad kao igrač pogledaš na klupu i vidiš trenera kako npr. žvače žvakaću, i ti ćeš slijediti taj primjer”, ističe. “Simeonea nikad nisam vidio da sjedi. Možda ima želučanih problema, ne znam – no to je činjenica.”

Osvrnuo se Stoičkov i na ‘vječnu temu’: “Leo je bolji od Ronalda, no vidjet ćemo hoće li osvojiti sve titule koje sam ja osvojio. Želim mu sve najbolje, ali čekam Zlatnu kopačku na jednom svjetskom ili europskom prvenstvu”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.