Stolni tenis: Ema Marn i Andrea Pavlović srebrne na 18. međunarodnom kadetskom prvenstvu Slovačke

Stolni tenis: Ema Marn i Andrea Pavlović srebrne na 18. međunarodnom kadetskom prvenstvu Slovačke

Hrvatski par je u finalu izgubio od slovačke kombinacije Kukulkova/Grigelova 2:3 propustivši meč loptu u petom setu

Ema Marn i Andrea Palović

Ema Marn i Andrea Pavlović osvojile su srebrnu medalju na 18. međunarodnom kadetskom prvenstvu Slovačke na kojem je nastupilo preko 160 igrača i igračica iz 24 zemlje. Uz tradicionalno prisustvo europskih zemalja, po prvi puta su na ovom turniru nastupile igračice iz Južne Koreje. Hrvatsku je predstavljalo osam igrača, a očekivano su najsupješnije bile Ema Marn i Andrea Pavlović koje su u igri parova osvojile srebrnu medalju, u finalu su izgubile od slovačke kombinacije Kukulkova/Grigelova s 2:3 u setovima. U petom setu propustile su vodstvo od 9:7 i meč loptu kod 11:10.

U poluzavršnici hrvatski par pobijedio je Slovenke Tofant i Stražar. U pojedinačnom dijelu natjecanja Pavlović i Marn su poražene u četvrtzavršnici. Pavlović je izgubila od Elene Rub (RUS) 0:3, dok je Marn izgubila od kasnije pobjednice Tataiane Kukulkove 2:3. U osmini završnice obje djevojke su pobijedile u vrlo teškim susretima. Marn je bila bolja od Koreanke Shin Yibin s 3:0, dok je Pavlović porazila Slovakinju Emu Labosovu 3:1. Plasman među 16 najboljih ostvarila je i Vlatka Vrdoljak izgubivši u tom susretu od Rub s 1:3 u setovima.

U ekipnom dijelu natjecanja naše djevojke su vrlo uvjerljivo izborile plasman u 1/4 završnicu turnira pobjedama nad Njemačkom-B 3:1, Francuskom-C 3:1, ekipom POL-SVK 3:0, te u osmini završnice nad Češkom-A 3:2. U četvrtzavršnici su nakon velike borbe poražene od mješovite ekipe BLR-SVK 2:3. Šansu za medalju su imali i kadeti Marko Vidaček i Mario Banek koji su poraženi u 1/4 završnici igre parova od Slovaka Reha i Zelinke 2:3, nakon što su osvojili prva dva seta. U pijedinačnom dijelu natjecanja Leona Šantek, Klara Bardač, Sara Sušac i Mario Banek nisu prošli kvalifikacijske skupine, dok je marko Vidaček bio direktno plasiran u glavni turnir. Tamo je u drufom kolu poražen od Slovaka Oraca s 2:3.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.