Stolni tenis: Sun srebro, par stao u četvrtfinalu

Stolni tenis: Sun srebro, par stao u četvrtfinalu

Odličan uspjeh ostvarile su hrvatske stolnotenisačice na turniru u Poljskoj.

Foto: EUG Zagreb-Rijeka 2016

Hrvatske stolnotenisačice Dorina Srebrnjak i Sun Jiayi nisu se uspjele plasirati u polufinale ITTF Challenge turnira Polish Open, naše djevojke poražene su u četvrtfinalu od slovensko-švicarske kombinacije Galić i Moret s 3:1.

Premda su dobro počele, povele 1:0 u setovima, ali vrlo brzo suparnice su preokrenule na 2:1. Tada se ukazala još jedna prilika za povratak u meč, ali hrvatski par nije uspio u četvrtom setu iskoristiti vodstvo od 10:9.

Na turniru do 21 godine Sun Jiayi je poražena u finalu od Njemice Mittelham sa 3:1. Sun je kod 2:1 za četiri godine stariju Njemicu uspjela u četvrtom setu dovesti meč u egal, unatoč tome što je imala lošiji ulazak meč. Gubila je 5:1, 7:4, 9:7, 10:9, da bi Mittelham pobijedila nakon dvije propuštene meč lopte.

Odličan turnir za obje naše predstavnice, u parovima su ostale korak do medalje pritom izbacivši dva vrlo jaka para. U pojedinačnom dijelu Sun Jiayi je srebrna, a u finalu je poražena od druge Europljanke do 21 godine. Spomenimo da oba meča nije igrala potpuno zdrava, budući da je večer prije nastupa imala temperaturu.

Parovi:
Četvrtfinale: Srebrnjak/Sun Jiayi (Hrv) – Galić/Moert (Slo/Švi) 1:3 (5, -8, -9, -11)

U-21
Finale: Sun Jiayi (Hrv) – Mittelham (Nje) 1:3 (-4, 3, -4, -11)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.