Stolnotenisači nastupaju na Svjetskom prvenstvu osoba s invaliditetom

Stolnotenisači nastupaju na Svjetskom prvenstvu osoba s invaliditetom

Stolnotenisače očekuje važno natjecanje...

Sutra hrvatska stolnoteniska reprezentacija za osobe s invaliditetom putuje u danski Vejle. U Vejleu se održava od 12. do 18. listopada Europsko prvenstvo u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom. Na ovogodišnjem Europskom prvenstvu nadmetat će se 282 stolnotenisača i stolnotenisačice iz 31 zemlje. Hrvatske boje brane Sandra Paović, Anđela Mužinić, Helena Dretar Karić, Mirjana Lučić, Domagoj Cvitković, Tomislav Špalj, Pavao Jozić i Vjekoslav Gregorović.

O očekivanjima od ovog, po svemu sudeći izlučnog natjecanja, za odlazak na 15. Paraolimpijske igre u brazilskom Rio de Janeiru predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza osoba s invaliditetom Dragan Rakić izjavio je: “Svakako je naša najveća uzdanica Sandra Paović, koja bi nakon Europskog prvenstva, zasigurno mogla postati naša prva putnica za Rio. Velika su očekivanja i od našeg para Anđele Mužinić i Helene Dretar Karić, zlatne na prošlom Europskom prvenstvu, koje imaju velike šanse za ponavljanjem ovog rezultata, a o njihovom sjaju mogle bi odlučivati male nijanse. Od muškog para Pavao Jozić i Vjekoslav Gregorović svi se mi nadamo da nas ugodno iznenade s medaljom, jer su dokazali da su se u proteklim natjecanjima dobro uigrali. Tu zasigurno ne treba zaboraviti i na Mirjanu Lučić koja je trenutno peta na svjetskoj rang listi u svojoj kategoriji tjelesnog oštećenja”, naglasio je Rakić.

Predsjednik Saveza Rakić ustvrdio je da je naša reprezentacija u protekle četiri godine doživjela generacijsku smjenu te da su u prvi plan došle po prvi put žene: “Ove godine podredili smo sve pripreme ovom prvenstvu u Vejleu koji po snazi ima faktor 50 i svaki uspjeh može u prvi plan izbaciti sve one koji ostvare dobre rezultate ili se okite medaljama, a svaki eventualni neuspjeh bi značio oproštaj od nastupa na paraolimpijskim igrama. Prvenstveni nam je cilj da s 31. prosincem kada se zaključuje lista putnika u stolnom tenisu za 15. Paraolimpijske igre u Rio de Janeiru imamo najmanje četiri stolnotenisača, a želja nam je da taj broj bude za još kojeg sportaša veći. , zaključio je Dragan Rakić, predsjednik Hrvatskog stolno teniskog saveza osoba s invaliditetom.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.