Stolnotenisači razbili Poljsku

Stolnotenisači razbili Poljsku

Hrvatska će igrati još sa vodećom Južnom Korejom i sa Indijom.

U trećem kolu Svjetskog prvenstva koje se održava u švedskom gradu Halmstadtu, hrvatski stolnotenisači upisali su drugu pobjedu. Hrvatska je bila bolja od Poljske sa 3:0, a rasplet u grupi zakomplicirali su Austrijanci iznenađujućom pobjedom nad Francuskom.

U susretu sa Poljskom opet je igrao trojac Andrej Gaćina, Tomislav Pucar i Frane Kojić, a sva trojica su bili iznimno uspješni.

Gaćina je sa 3:2 bio bolji od Jakuba Dyjasa, a tokom cijelog meča imao je prednost, koju bi u nastavku Jakub anulirao. Ipak nakon petog seta više nema povratka i Gaćina je zasluženo slavio.

Tomislav Pucar izgubio je prvi set od Mareka Badowskog, a nakon toga ga je u sljedeća tri neizvjesna seta nadigrao i donio Hrvatskoj drugi bod.

U trećem meču je Frane Kojić imao 2:0 u setovima protiv Patryka Zatowke, zatim je Poljak sa laganih 11:3 došao do smanjenja rezultata, ali Kojić je u produžetku seta uspio doći do trećeg pobjedničkog boda za našu reprezentaciju.

Andrej Gaćina – Jakub Dyjas 11:7, 8:11, 11:7, 11:13, 11:8
Tomislav Pucar – Marek Badowski 8:11, 11:9, 11:8, 11:6
Frane Kojić – Patryk Zatowka 11:7, 11:8, 3:11, 12:10

Nakon tri kola na ljestvici je vodeća Južna Koreja sa sve tri pobjede, zatim slijede Francuska i Hrvatska sa dvije, Austrija i Indija imaju po jednu, a Poljska nijednu uz tri poraza. Hrvatskoj su ostali mečevi sa Južnom Korejom i Indijom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.