Hrvatska muška reprezentacija izborila je osminu finala ekipnog prvenstva u Kuala Lumpuru.

Stolnotenisači u osmini finala SP-a idu na Švedsku

Stolnotenisači u osmini finala SP-a idu na Švedsku

Andrej Gaćina/Getty Images

 U odlučujućem susretu skupine D I. divizije naši predstavnici svladali su Rusiju sa 3:2. Neizvjestan meč, u kojem su naši bili u podređenom položaju s obzirom na povredu Tan Ruiwua, ali koji je završio kako se priželjkivalo.  Naši su prošli dalje kao treće plasirana reprezentacija, Južna Koreja je prva, Hong Kong drugi.

Sljedeći suparnik bit će  Švedska, koja je zauzela drugo mjesto u skupini B, prva je bila Francuska, a treća Engleska. Švedska je ovdje bez najboljeg igrača, Par Gerella (34. na svijetu), ali zato su tu Kristian i Mattias Karlsson (44. i 52.), Anton Kallberg (79.) i Jon Persson (85.). Spomenimo kako su naši u osmini finala relativno dobro prošli, Poljska bi bila bolji ždrijeb,no to se ne može reći za četvrtfinale u kojem naše reprezentativce čeka  nezgodna Švedska, a potom Kina, reprezentacija koja je već godinama svijet za sebe.

Što se tiče meča sa Rusijom  naši su odlično otvorili, Andrej Gaćina (18. na svijetu) je sa 3:2 svladao Alexandera Shibaeva (32.), a potom je Tomislav Pucar (187.), naš najmlađi igrač, ostvario veliku pobjedu nadigravši Kirila Skachkova (64.) sa 3:1. Na 2:1 smanjio je Mikhail Paikov (102.) svladavši Zorana Primorca (112.) 3:0. Malo je nedostajalo da Pucar još jednom šokira Ruse i finišira meč, vodio je Shibaeva sa 2:1, ali najbolji ruski igrač uspio je preokrenuti na 3:2. Ako su se Rusi i ponadali da mogu pobijediti vrlo brzo su ostali bez nade s obzirom da je naš prvi reket Gaćina u tri laka seta svladao Skachkova i osigurao važnu pobjedu.

“Imam dobar omjer sa Shibaevim, mislim da sam ga pet posljednjih puta svaki put pobijedio, iako je svaki taj meč bio jednako neizvjestan. Najvažniji dio susreta je što sam cijelo vrijeme bio smiren. Što se tiče Skackhova s njim imam još bolji omjer. Od juniorskih dana slavio sam u svakom meču! Jedini problem mi je bila vjetrovita dvorana. Kada sam nametnuo svoju igru sve je išlo puno lakše”, istaknuo je Andrej Gaćina, motor ove reprezentacije koji još jednom dokazao da u presudnim trenucima za reprezentaciju uvijek igra vrlo dobro.

Zoran Primorac nije imao tako uspješan dan i kako sam kaže: “Nisam igrao kao što sam to dosad radio. Pretpostavljam da je riječ o umoru .”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.