Stolnotenisači Vodovod Osijeka vratili se sa dvije medalje sa PH

Stolnotenisači Vodovod Osijeka vratili se sa dvije medalje sa PH

Uz Zovka je drugo mjesto u reprezentaciji osigurao mladi Ivor Ban, a upravo je on na PH izbacio Marija Baneka u osmini finala.

Proteklog vikenda u sportskoj dvorani LifeClass terme u Svetom Martinu na Muri održano je Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu, a stolnotenisači osječkog Vodovoda okitili su se sa dvije medalje. Vjekoslav Zovko i Mario Banek u paru su došli do zlata, a osvojili su ga već nakon prvog seta nakon što su im par Ređep i Pucar morali predati meč zbog ozljede Tomislava Pucara koji je kod jednog poena krivo stao i iskrenuo zglob.

” Vjerojatno bi izgubili taj meč, a onda se dogodila predaja. Takve stvari se nažalost dogode u sportu. Jesmo, prvi smo, ali nije isti osjećaj kad to ostvariš za stolom. Žao mi je zbog miks-parova, imali smo veliku prednost koja se vrlo rijetko gubi. Pojedinačno sam bio blizu medalje, ali Kojić je bio iskusniji i spretniji u presudnim trenutcima.” – osvrnuo se Zovko na Prvenstvo Hrvatske.

” Bilo je super i sasvim neočekivano, nadali smo se medalji, ali zlatnoj nikako. Zadovoljan sam rezultatom. Singl sam bio direktno u glavnom ždrijebu, prvi meč dobio sam 4:0 a onda ispao u osmini finala sa 4:1, tako da nisam toliko zadovoljan kao u parovima.” – rekao je Mario Banek.

Zovko je osvojio brončanu medalju i u paru sa Varaždinkom Petrom Petek, a nijanse su ih dijelile od igranja finala. Naime u polufinalu su kod 2:1 u setovima protiv Martineka i Bradač imali vodstvo od 10:5 i čak četiri vezane meč lopte, no nisu ih uspjeli iskoristiti, te su izgubili meč.

U pojedinačnoj konkurenciji ponovo je najistaknutiji osječki pojedinac bio Vjekoslav Zovko. U osmini finala izbacio je odličnog Kolareka, a u četvrtfinalu je poražen od Frane Kojića nakon sedam setova igre. Mario Banek poražen je u osmini finala od još jednog novopečenog reprezentativca Ivora Bana sa 4:1 u setovima.

Odlični Zovkovi nastupi potaknuli su izbornika Nevena Karkovića da mu uputi poziv na kvalifikacije za mjesto u ekipnoj reprezentaciji koja će za nepuna dva mjeseca nastupati u švedskom Halmstadu na svjetskom prvenstvu, a Vjeko je i tamo odličnim nastupima izborio mjesto pored Gačine, Kojića i Pucara.

“Bilo je vrlo teško s obzirom na lopticu, naime nitko nije naviknuo igrati s njom. Nakon što sam na startu poražen od Bana, uspio sam se oporaviti te sljedeća dva meča dobio s 3:2 te se plasirao na SP. Za ovaj uspjeh zaslužan je i trener Knežević, a ovo mi je kruna za sve treninge u posljednje vrijeme, a bilo ih je puno”. sretan je nakon kvalifikacija bio Zovko.

Osim Zovka i Baneka Vodovod Osijek su na Prvenstvu Hrvatske još predstavljali Dominik Dražić, Tomislav Markotić, Mihael Lacković, Mia Majić i Marina Vuzem.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.