Stolnotenisači žele odličje na Europskim igrama

Stolnotenisači žele odličje na Europskim igrama

Hrvatski stolnotenisači nadaju se da će s prvih Europskih igara donijeti nekoliko odličja...

Hrvatska muška stolnoteniska reprezentacija prepuna optimizma otputovala je u Baku, gdje će na prvim Europskim igrama ‘ganjati’ medalju. Barem se gaje takve nade…

Naši su stolnotenisači osvojili broncu na Europskom prvenstvu u Lisabonu prošle godine, pa je i to razlog zašto se u Azerbajdžan odlazi s visoko postavljenom letvicom.

“Nakon bronce iz Lisabona ponovno se nadam borbi za odličje. Ekipa je manje-više ista, tu su Andrej Gaćina i Tan Ruiwu, a umjesto Tomislava Kolareka igrat će Tomislav Pucar. Možda nam malo tek nedostaje iskustva, no ponekad i mlade snage donesu polet”, rekao je izbornik Zvonimir Korenić.

Dobre bismo rezultate mogli ostvariti i u pojedinačnom dijelu natjecanja, a najveći su aduti tada Andrej Gaćina i Tan Ruiwu. “Sve to ovisi o ždrijebu, danu, formi… Gaćina je zbog ozljede propustio SP, ali sada je sve u redu. Tan je pak već dobrim nastupom na Zagreb Openu dokazao da je u sasvim solidnoj formi.”

Gaćina, europski prvak u parovima iz 2011, svjestan je koliko će u Bakuu biti teško. “Konkurencija je maksimalno ozbiljna, dolaze svi najbolji. Bio sam ozlijeđen neko vrijeme, mjesec dana nisam vježbao zbog rupture ligamenata skočnog zgloba, a treninzima sam se vratio prije petnaestak dana. Vidjet ćemo kakva je forma, ali sigurno da je sve moguće. Idemo meč po meč”, kaže hrvatski stolnotenisač.

Cilj je izboriti vizu za Olimpijske igre u Rio de Janeiru sljedeće godine. “Kada sada stvari stoje, prvih 60 ili 70 najboljih sa svjetske ljestvice izborit će OI, samo je potrebno nastupiti u kvalifikacijama. Trebao bih biti siguran, ali zato – kao što rekoh – moram igrati kvalifikacije”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.