Strategija Babić – Balić za buduće nastupe hrvatskih rukometaša

Strategija Babić – Balić za buduće nastupe hrvatskih rukometaša

Okupljanje hrvatske rukometne reprezentacije za reprezentativni tjedan.

Foto: Damjan Raguž

U prostorijama Hotela Panorama u Zagrebu održana je konferencija za medije hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije na kojoj su prisustvovali izbornik Željko Babić, koordinator za muški rukomet Ivano Balić te hrvatski rukometni reprezentativci Marino Marić i Manuel Štrlek uoči početka reprezentativnog tjedna.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se u Zagrebu u sklopu reprezentativnog tjedna od kuda je krenula put Umaga gdje će trenirati sve do 6. studenog. Treninzi u Umagu koristit će kao uvod u pripreme za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj, a na samom okupljanju moglo se vidjeti i nekoliko novih lica. U sklopu priprema Hrvatska će odigrati i prijateljsku utakmicu protiv rukometaša PPD Zagreba, a zanimljivo je dodati kako će u Umagu u isto vrijeme boraviti i juniorska, kadetska i mlađa kadetska reprezentacija Hrvatske.

Izbornik Željko Babić na konferenciji za medije objasnio je određene promjene u reprezentaciji što se tiče igrača te izmjena u stručnom stožeru.

”Ima izmjena i po pitanju stožera i po pitanju igrača. Želimo igrati nešto drugačije, nadam se na bolje. Imamo nove ljude u stožeru tako da vjerujemo da ćemo svi zajedno dati novu energiju i pozitivan duh i kvalitetu za bolji rezultat. U stožeru nova imena su Venio Losert, koji se priključuje kao trener vratara, kondicijski trener Mirko Krolo i psiholog Igor Čerenšek. Imamo puno rezervi po pitanju mentalne čvrstoće i nadam se da će nam Igor puno pomoći u tom dijelu. Venio već radi određeno vrijeme u Veszpremu i radio je u mlađim reprezentacija. Svi imaju neki početak. Apsolutno vjerujem u Venija. Puno smo razgovarali, znam kako radi i mi smo se odlučili za promjenu te da mu pružimo šansu ”, rekao je izbornik Babić te dodao:

”Što se tiče momčadi, ona je proširena kako bi svi igrači dobili priliku te kako bi stvorili što veću bazu za Europsko prvenstvo u Hrvatskoj. To što nekoga nema na ovom okupljanju ne znači da ga na sljedećem neće biti, a neke smo jednostavno odlučili poštedjeti zbog ozljeda.”

Njemački Kiel zatražio je od Hrvatskog rukometnog saveza da oslobodi Domagoja Duvnjaka od reprezentativnih obveza zbog problema s koljenom. Hrvatski reprezentativac razgovarao je s izbornikom Željkom Babićem koji je umjesto Domagoja Duvnjaka naknadni poziv poslao Alenu Blaževiću.

”Najvažnije za reći je da Duvnjak, koji je jedan od naših glavnih igrača, neće biti na pripremama zato što već duže vrijeme ima problema s koljenom. Ima preglede (magnetsku rezonancu i pregled u Njemačkoj) i odlučili smo da u ovom trenutku s obzirom na to da ne igramo utakmice da je puno ispravnije da se liječi i da se vidi točno kakvih problema ima. Igrao je samo utakmice u Njemačkoj i primao injekcije da bi mogao igrati i takvo stanje nije dobro za njega kao igrača i za nas jer je Svjetsko prvenstvo vrlo blizu. Zato smo pozvali Alena Blaževića iz Pick Szegeda” , objašnjava Babić koji za kraj i pojašnjava plan priprema te najavljuje kako će reprezentacija odigrati prijateljsku utakmicu s hrvatskim prvakom PPD Zagrebom.

 ”Plan priprema je malo drugačiji. Nema službenih utakmica stoga ćemo ovaj tjedan iskoristiti kako bi probali što više igrača i da svi mogu igrati. Imat ćemo utakmicu protiv PPD Zagreba i tako ćemo si međusobno pomoći. Utakmica je prijateljskog karaktera, otvorenog tipa i to će biti prilika za sve. Igrat ćemo tri puta po 30 minuta kako bi svi igrači dobili određenu minutažu. Uz to imamo i treninge na njima se može puno toga vidjeti.”

Koordinator za muški rukomet Ivano Balić dodatno je pojasnio izmjene u kadru te rekao što žele promijeniti u načinu i stilu igre reprezentacije do početka Svjetskog prvenstva u Francuskoj.

 ”Ima dosta izmjena i novih igrača. Izbornik Babić i ja smo mnogo razgovarali vezano uz promjene i zaključili smo da s tim promjenama moramo donijeti drugačiji način igre. Imamo sedam dana za treninge kako bi usavršili te detalje o kojima smo do sada pričali, a sve kao uvod u igru za Francusku. Ideja je proširivanje kadra igrača, nov način igranja, da ubrzamo igru te da poradimo na obrani. Imamo još dva mjeseca do početka Svjetskog prvenstva. Nadam se da ćemo odraditi dobar posao i da će se igrači još više truditi.”

Popis reprezentativaca:
Mate Šunjić – US Créteil Handball
Filip Ivić – Vive Tauron Kielce
Ivan Stevanović – PPD Zagreb
Lovro Mihić – Orlen Wisla Plock
Manuel Štrlek – Vive Tauron Kielce
Jerko Matulić – HBC Nantes
Zlatko Horvat – PPD Zagreb
Krešimir Kozina – Füchse Berlin
Marino Marić – MT Melsungen
Marin Šipić – GRK Varaždin 1930
Luka Stepančić – Paris Saint-Germain
Luka Šebetić – PPD Zagreb
Stipe Mandalinić – PPD Zagreb
Marko Mamić – Dunkerque Handball Grand Litoral
Alen Blažević – MOL Pick Szeged
Luka Cindrić – Vardar
Ivan Horvat – SG Flensburg-Handewitt
Tin Lučin – MRK Zamet
Marko Buvinić – Bregenz Handball
Jakov Gojun – Füchse Berlin
Lovro Jotić – PPD Zagreb

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.