Strinić: “Iz Ukrajine sam otišao i zbog obitelji”

Strinić: “Iz Ukrajine sam otišao i zbog obitelji”

Ivan Strinić otkrio je razloge zbog kojih je, između ostaloga, iz Dnjipra "prebjegao" u Italiju...

Ivan Strinić/Getty Images

Nešto malo manje od dva mjeseca proteklo je od kad je Ivan Strinić iz ratne Ukrajine otputovao u Italiju. Hrvatski je reprezentativac ostvario iskorak koji je oduvijek priželjkivao – skrasiti se u kojoj od Liga petice – te će u narednih nekoliko godina nositi dres Napolija.

“Dojmovi su odlični, bio je pun pogodak doći u Napulj. Razmatrao sam i neke druge opcije, ali na koncu mi je drago što sam odabrao Napoli. Trener je zadovoljan, a i igrači su me vrlo dobro prihvatili”, rekao je Strinić za Slobodnu Dalmaciju.

Od kad se oporavio od laške ozljede i uskočio u prvi sastav, puleni Rafaela Beniteza pobijedili su u svih pet utakmica. “U početku sam igrao stalno, ali trener me nekada i odmori. Rotacije su sasvim normalna pojava jer igramo na više kolosijeka. Nije mi žao što se nije realizirao transfer u West Ham – nije svako zlo – zlo.”

Ratno stanje koje, unatoč primirju, i dalje bijesni Ukrajinom nije bilo lako ni gledati preko televizijskih ekrana, a kamoli nalaziti se u žiži zbivanja. “Ta je situacija bila jedan od velikih razloga zbog kojih sam želio i morao otići iz Dnjipra. Nudili su mi novi ugovor, poboljšane financijske uvjete, ali želio sam otići i zbog svoje obitelji.”

Kakav je dojam na njega ostavio španjolski strateg na klupi kluba podno Vezuva? “Od Beniteza se zaista može mnogo naučiti. Suvišno je govoriti o njegovim trenerskim uspjesima, mnogo razgovara s nama i ukazuje na puno toga. Jedina mi je barijera trenutačno jezik, koji ranije nisam učio, no imamo profesora kod kojega jednom do dvaput tjedno pohađamo ‘dodatnu’ nastavu.”

Novinare je zanimalo i kakva je razlika između talijanskog i ukrajinskog nogometa. “Razlika je više izražena taktički negoli fizički. U Italiji je naglasak stavljen na taktiku, prekide i jaku obranu – dojma sam da je na Apeninima sve to malčice ozbiljnije. Do kraja prvenstva želimo dobiti svaku utakmicu – Juventus nam je pobjegao na vrhu ljestvice, ali ne predajemo se do samoga kraja”, zaključio je hrvatski reprezentativac.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.