Stup obrane poručio: “Nakon maksimirske utakmice otišli smo na večeru i spavanje”

Stup obrane poručio: “Nakon maksimirske utakmice otišli smo na večeru i spavanje”

Lovren smatra kako je Hrvatska maksimirsku utakmicu trebala dobiti još uvjerljivije.

U reprezentaciji euforije nema i nije je bilo nakon maksimirskih 4:1 protiv Grčke. Navijači su poletili, u mislima su već u Rusiji, no igrači su svjesni što ih očekuje na Karaiskakisu.

Vruća atmosfera u grotlu Olympiakosova stadiona sigurno će biti poticaj Grcima koji unatoč pili naopako još uvijek vjeruju u čudo i prolazak na Svjetsko prvenstvo. Grčke kvalitete svjestan je i stoper Liverpoola Dejan Lovren koji je opisao situaciju nakon maksimirskog susreta.

“Nakon maksimirske utakmice vratili smo se u hotel, večerali te otišli na spavanje. Znamo da bez obzira na pobjedu i bez obzira na to što smo kvalitetniji slavlja nema dok je završimo posao. Ostali smo čvrsto na zemlji, znamo da nas danas čeka nova utakmica. Jest, imamo veliku prednost, ali koliko je puta nogomet pokazao da zna biti šokantna igra. Moramo biti jako oprezni, ćudljiva je ovo igra koja je često donosila čudesne preokrete. I kad misliš da je gotovo, nije gotovo. Tako da smo ovog trenutka maksimalno koncentrirani. Svi smo mi profesionalci, jasno nam je da niti jedne sekunde na Karaiskakisu ne smije biti opuštanja. Baš niti jedne sekunde”, kazao je Lovren koji unatoč uvjerljivoj pobjedi u prvom dvoboju smatra kako je zalog za uzvratnu utakmicu trebao biti još i veći.

“Trebalo je završiti 4:0! Ili 5:0, imali smo još šansi. Nije mi drago što smo primili pogodak. No dobro, imamo prednost koja izgleda jako dobro, ali danas moramo potvrditi svoju kvalitetu. Nikako ne smijemo dopustiti da nešto krene u krivom smjeru. Nakon današnje utakmice želimo biti u Rusiji, veseliti se još jednom velikom natjecanju”, nastavio je hrvatski branič kojega je oduševila atmosfera na utakmici u četvrtak.

“Stvarno je bilo prekrasno. Tako bi trebalo biti uvijek kad igra nacionalna vrsta. Uvijek, a ne svake tri godine! Odaziv i onakva podrška navijača također su bili velika pobjeda. U četvrtak smo, zapravo, ostvarili dvije pobjede: jednu na travnjaku, drugu na tribinama. Takvo nam je nešto nedostajalo sve ovo vrijeme. Posve je drukčije igrati uz takvu podršku, osjećaj je sjajan”; zaključio je Lovren koji će večeras startati na stoperskoj poziciji zajedno s Domagojem Vidom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.