Stup Rijeke ne odiše samopouzdanjem; Bradarić: Treba nam vremena, a njega je sve manje

Stup Rijeke ne odiše samopouzdanjem; Bradarić: Treba nam vremena, a njega je sve manje

Trema trese Filipa Bradarića pred prvenstvo.

U razgovoru za Večernji list Filip Bradarić je odlučio iznijeti svoje strahove koji se tiču aktualne sezone hrvatskog prvaka. Strahovi su utemeljeni s obzirom da su Rijeku redom napuštali važni stupovi momčadi (Vešović, Mišić, Gavranović) te se Bradarić s razlogom pita može li to njegova momčad preživjeti:

“Teško je kad ode puno dobrih, standardnih igrača koji su nosili prošlu sezonu, da je došlo i pet najboljih na svijetu, teško bi se odmah uklopili. Trebat će nam vremena, pozitive i vjere, ali sigurno će biti teško”.

Ključni faktor će biti vrijeme potrebno da se stvori kohezija među novim igračima i starosjediocima. To bi mogao biti problem jer nas do početka sezone dijeli još samo sedam dana:

“Vidi se da nije posloženo. Treba puno vremena, a vremena je sve manje. Treba biti optimist, ali zasad nije dobro,”

Naravno, Filip Bradarić se boji i zbog osobnig razloga s obzirom da je ove zime imao brojnih ponuda za odlazak u inozemstvu. Međutim, u dogovoru s klbom je odlučio svoj odlazak pomaknuti na ljeto te se nada da će od tog poteza profitirati obje strame:

“Nadam se da ću odraditi ovu polusezonu na najbolji način pa da će na ljeto ipak doći transfer jer i ja težim višoj razini. Bilo je ponuda, ali odlučili smo da ostanem. Nadam se da će ispasti da nisam falija”.

Ipak je kocki odlazak na SP u Rusiju što je veliki motiv Bradariću, ali i njegovoj konkurenciji u veznome redu:

“Budem li na razini kao do sada ili možda još većoj, po svemu bih trebao biti unutra. Treba ići iz dana u dan, pa ćemo vidjeti jesam li zaslužio. Kad sam u reprezentaciji, vidim da je to skupina strašnih individualaca. Uvjeren sam da Hrvatska ima jednu od najboljih ekipa na svijetu, a da nam je vezni red baš najbolji na svijetu. Možemo daleko dogurati i moramo si postaviti najviše ciljeve”.

Nasreću, Bradarić se kocka s Matjažom Kekom, a slovenski stručnjak nije nikad bio poznat po tome da uzima velike rizike. U nastavku sezone možemo sigurno očekivati probuđenu Rijeku unatoč sumnjama koje izviru na sve strane.

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.