Sud prihvatio jamčevinu Zdravka Mamića!

Sud prihvatio jamčevinu Zdravka Mamića!

Zdravko Mamić uskoro bi mogao izaći iz zatvora u Remetincu...

Zdravko Mamić/Foto: www.gnkdinamo.hr

Izvršni dopredsjednik GNK Dinama Zdravko Mamić ponudio je novu jamčevinu zagrebačkom Županijskom sudu, a izmijenjeni prijedlog u konačnici je prihvaćen i sadrži kombinaciju gotova novca i nekretnina.

Podsjetimo, sud je u petak odbio jamstvo u nekretninama alfe i omege hrvatskog nogometa, dok je njegovu sinu Mariju Mamiću prihvaćeno jamstvo u nekretnini u visini od pet milijuna eura.

Telegram doznaje, iz izvora bliskih Mamiću, kako je ovoga puta na stol stavljena kuća u Samoboru, navodno u vlasništvu poduzetnice Alfonsine Vlahović, kao i pozajmljenih sedam miljuna kuna u ‘kešu’. Županijski sud jamčevinu je odredio na 14 milijuna kuna, što je samo milijun kuna manje negoli iznosi dosad najveća jamčevina u hrvatskoj povijesti određena zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

Mamićeva odvjetnica Jadranka Sloković najavila je kako će se žaliti na odluku o blokadi sedam milijuna kuna ponuđenih poslije prvog uhićenja u srpnju, a sada je na potezu USKOK koji ima tri dana za predaju žalbe od primitka pisane odluke suda. Glasnogovornik suda Krešimir Devčić potvrdio je kako će se tek nakon isteka spomenutog žalbenog roka znati kad će, i hoće li uopće, Zdravko Mamić napustiti Remetinec.

USKOK ovoga puta gazdu modrih tereti da je od 2004. do danas preko raznih off-shore kompanija iz maksimirskog kluba izvukao deset milijuna eura i pola mulijuna funti (oko 200 milijuna kuna), a u tome su mu pomogli sin Mario te poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota.

Stipančiću je još ranije odbijena ponuđena jamčevina, također u nekretninama, Krota ju nije ni ponudio, dok se posljednji osumnjičeni, izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović od početka istrage brani sa slobode. U prvoj istrazi pokrenutoj prije pet mjeseci Mamića i društvo tereti se da je zajedno s bratom Zoranom i poreznikom Milanom Pernarom oštetio Dinamo i proračun Republike Hrvatske za najmanje 130 milijuna kuna.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.