Sudačka analiza: Irmatov oštetio Meksiko protiv Hrvatske za kazneni udarac

Sudačka analiza: Irmatov oštetio Meksiko protiv Hrvatske za kazneni udarac

Olakotna okolnost je činjenica da je kut gledanja bio dosta nepovoljan i da je Uzbekistancu teško bilo procijeniti tu situaciju

Ravshan Irmatov/Getty Images

Utakmicu Meksika i Hrvatske vodio je sudac Ravshan Irmatov, a ovog puta ispalo je da su Vatreni imali suđenje koje im je bilo naklonjeno. Točnije, Irmatov je veći dio utakmice odradio besprijekoran posao, a najveća pogreška uslijedila je u drugom dijelu kada nije dosudio kazneni udarac za Meksiko nakon što je Darijo Srna rukama zaustavio loptu na putu prema golu. Doduše, olakotna okolnost je činjenica da je kut gledanja bio dosta nepovoljan i da je Uzbekistancu teško bilo procijeniti tu situaciju.

Srećom za njega taj detalj nije utjecao na konačan ishod. Druga manja pogreška bilo je igranje rukom Danijela Pranjića nakon kornera kada je propustio zaustaviti igru. Uslijedila je kontra Hrvatske koja je rezultirala žutim kartonom Marqueza.

Na otvaranju utakmice prekršaj Darija Srne mogao je sankcionirati i žutim kartonom budući da hrvatski reprezentativac nije išao na loptu već tijelom zaustaviti igrača. Irmatov se kroz utakmicu nametnuo autoritetom, a ne kartonima i to se najbolje vidjelo u slučaju kada je došlo do rasprave Srne i meksičkih nogometaša.

Na kraju je odlično procijenio i situaciju kod prekršaja Rebića kada je opravdano isključio hrvatskog napadača.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.