Sudačka komisija štiti Marića i osuđuje Hajduk

Sudačka komisija štiti Marića i osuđuje Hajduk

Nevjerojatna odluka Komisije nogometnih sudaca...

Foto www.hns-cff.hr

Ove jeseni nagledali smo se raznih propusta hrvatskih sudaca i opća ocjena je kako je njihova forma jako loša. No, s time se očito ne slažu u HNS-ovoj Komisiji nogometnih sudaca. Najviše se bure podiglo u splitskom derbiju nakon dvije odluke Brune Marića na štetu domaćina. Kontrolor na toj utakmici bio je Draženko Kovačić, a spomenuta je Komisija zaključila kako je “sudac utakmice sa svojim timom pod vrlo teškim okolnostima sudio je utakmicu, a kontrolor suđenja adekvatno je ocijenio suce ove utakmice u skladu s Pravilima nogometne igre”.

Danas je Komisija održala sjednicu, a na stranici HNS-a objavljen je sljedeći zaključak: “Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a razmatrala je suđenje nogometnih sudaca Prve HNL te rad kontrolora suđenja. Nakon obavljene analize od 5. do 10. kola konstatirano je da su suci zadovoljavajuće sudili na utakmicama Prve HNL uz određene greške koje su sankcionirane. Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a osuđuje “javni linč” službenih osoba s prvenstvene nogometne utakmice 10. kola Hajduk – Dinamo od strane službenih osoba HNK Hajduk Split.”

Prije nekoliko  dana u intervjuu za Novi list predsjednik Komisije za suce Dušan Kukić kazao je kako je Marić dobio zadovoljavajuću ocjenu od kontrolora, ali odmor od suđenja nije dobio kao kaznu već kao zaštitu od stresa.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.