Sudska presuda: Armstrong mora vratiti 10 milijuna dolara bonusa

Sudska presuda: Armstrong mora vratiti 10 milijuna dolara bonusa

Lance Armstrong primio je novi težak udarac: kompaniji SCA Promotions morat će vratiti 10 milijuna dolara bonusa za titule na Tour de Franceu...

Lance Armstrong/Foto: Gettyimages

Nekoć jedan od najprepoznatljivijih sportaša današnjice, a sada čovjek oko kojega se lome koplja, pišu traktati i donose sudska rješenja.

Lance Armstrong, prema najnovijoj odluci Arbitražnog suda u Teksasu, morat će vratiti 10 milijuna dolara koje mu je bila dužna isplatiti tvrtka SCA Promotions. Radi se, kako navodi portal Bleacher Report, samo o bonusima za osvojene titule na prestižnoj utrci Tour de France.

Spomenuta je kompanija, da stvar bude ironičnija, 2004. godine Armstrongu morala platiti čak 7.5 milijuna dolara odštete jer su mu bonuse – odbili dati zbog dopinških sumnji. Oglasio se i predsjednik/osnivač SCA Promotionsa Bob Hammond, koji je kazao kako je “zadovoljan konačnom presudom jer je tvrtka zbog Armstronga pretrpjela ogromnu štetu, prvenstveno na imidžu.”

Armstrong je, podsjetimo, priznao da je koristio EPO te mu je naposlijetku oduzeto svih sedam titula koje je “zaslužio” na Tour de Franceu.

EPO je hormon nadbubrežne žlijezde koji je odgovoran za razvitak crvenih krvnih zrnaca te stimulira njihovu produkciju, a organizmu daje izdržljivost zbog čega je postao ekstremno popularan upravo među sportašima i sportskim zvijezdama. Stručnjaci tvrde kako posebno pogoduje aerobnim naporima jer razinu hemoglobina povećava za 7 posto, a aerobni kapacitet za 5 posto.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.