Šuker: “Hrvatska zbog huligana ostaje bez deset milijuna eura”

Šuker: “Hrvatska zbog huligana ostaje bez deset milijuna eura”

Šuker smatra kako još nema odgovor na pitanje tko je "novi" Šuker. Ova generacija je vrlo dobra i ne smije ju se opterećivati uspjehom iz 1998. godine.

Andrej Kramarić i Davor Šuker/www.hns-cff.hr/Drago Sopta

Predsjednik HNS-a Davor Šuker za talijanske je novine najavio utakmicu Italije i Hrvatske pred praznim tribinama Poljuda.

Hrvatska je blagi favorit, no uvjeren sam kako će izravan plasman na Euro 2016. godine izboriti i Hrvatska i Italija. Ova će utakmica samo odrediti tko će biti prvi, a tko drugi u skupini“, komentirao je Šuker.

Situacija s navijačima nije sjajna. Još 1998. godine imali smo najbolje navijače u Europi, a sad su naši navijači među najvećim huliganima, zajedno s onima iz Turske, Poljske i Srbije. To je frustrirajuće i jako loše za ugled Hrvatske u inozemstvu. Pokušavamo sve kako bi kaznili te huligane i udaljili ih sa stadiona…Zbog toga što ćemo igrati pred praznim tribinama Split i cijela Hrvatska gubi najmanje 10 milijuna eura zarade!“, mišljenje je predsjednika HNS-a o situaciji s navijačima.

Smatra kako talijanska reprezentacija ima svoje adute u veznom redu: “Recimo da je Italija nešto jača u veznome redu. Osobno, vrlo cijenim Pirla, a i Buffon je veliki vratar. Verratti kao ‘novi Pirlo’? Da, pred njim je obećavajuća budućnost, šteta što ga neće biti na ovoj utakmici. Ali i Hrvatskoj nedostaje Luka Modrić…”

Šuker smatra kako još nema odgovor na pitanje tko je “novi” Šuker. Ova generacija je vrlo dobra i ne smije ju se opterećivati uspjehom iz 1998. godine.

Što se tiče nogometnih idola, Šuker je naveo Rummeniggea i Maradonu, a najteže mu je bilo igrati protiv Paola Maldinija.

Predsjednik je komentirao i uspjeh Juventusa u Ligi prvaka: “Iskreno, očekivao sam da će finale izboriti Real. No Juventus se više nego zasluženo plasirao u finale. A tamo im je presudio Leo Messi iako nije zabio…”, te također smatra kako je trojac Messi- IniestaXavi izgradio današnju Barcelonu.

Za kraj je odgovorio na pitanje oko korupcije u FIFA-i.

Samo je nekolicina ljudi kriva, većina onih koji rade u Fifi su pošteni”, rekao je Šuker i nadodao da bi se Platini trebao kandidirati za predsjednika Fife.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.