Šuker: “Izmjene Zakona o sportu neće proći”

Šuker: “Izmjene Zakona o sportu neće proći”

Davor Šuker misli da izmjene Zakona o sportu neće doći do glasanja u Saboru...

Davor Šuker u srijedu je posjetio Rijeku/Foto Drago Sopta

Predsjednik HNS-a Davor Šuker putuje Europom povodom kampanje za Izvršni odbor Uefe. Nakon BiH posjetio je Makedoniju i Njemačku, a najavio je putovanja u Englesku, Srbiju i Mađarsku. Izjavio je: “Dobio sam mnogo potpore od nekoliko predsjednika nacionalnih saveza, prije svih Karadžića i Savičevića. Ako uđem u Izvršni odbor Uefe ostat ću predsjednik HNS-a jer ćemo imati dvostruku moć. Bit ćemo vrlo utjecajni u Fifi i Uefi.”

Komentirao je inicijativu udruge Naš Hajduk o izmjenama Zakona o sportu: “Hrvatski nogometni savez nema ništa protiv Hajduka. On mora biti temelj kvalitete i ponos Dalmacije, ali i Hrvatske. Ne smije biti na crnim listama. Inicijativa njihove udruge neće proći. Poznato je da se politika ne smije miješati u nogomet. Mislim da to neće ući u Sabor, ali ako i uđe mi smo mirni jer smo se već žalili Fifi i Uefi.”

Nastavio je o privatizaciji Dinama: “Nisam siguran smijem li biti vlasnik dionica jednog kluba dok sam predsjednik HNS-a. Svaka pomoć klubu je dobra i želim im sve najbolje u tom postupku. Drago mi je zbog napretka Dinama i Rijeke, a nadam se da će i Hajduk uskoro krenuti tim putem.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.