Šuker lobira i u Makedoniji

Šuker lobira i u Makedoniji

Davor Šuker nakon BiH i Crne Gore posjetio je nogometni Savez Makedonije...

Davor Šuker/Foto: Arsen Miletić

Davor Šuker nastavio je lobiranje za prestižnu funkciju u Izvršnom odboru Uefe, koja još nikada nije pripadala jednom hrvatskom funkcioneru.

Nakon što je već posjetio Saveze Bosne i Hercegovine i Crne Gore, čelni čovjek Kuće hrvatskog nogometa sada se otputio u Makedoniju, a uskoro će uslijediti i posjeti Londonu i Frankfurtu.

Predsjednik Makedonskog nogometnog saveza Ilče Đorđioski proslavljenom je nogometašu zahvalio na posjeti. “Davor je naš dobar prijatelj i veliko nam je zadovoljstvo što smo ga imali priliku ugostiti u Kući nogometa. Razgovarali smo o različitim projektima, idejama i aktivnostima koje mogu doprinijeti razvoju nogometa, osobito u ovoj regiji.”

Đorđioski je istaknuo odličnu dosadašnju suradnju između dvaju Saveza, ali istaknuo i brojne mogućnosti za poboljšanja.

“Suradnja je jako dobra, ali želimo ju dodatno unaprijediti i podijeliti iskustva koja imamo. Posebno to vrijedi za razvoj mladih igrača, u čemu HNS radi sjajan posao.”

Šuker je bio sličnoga razmišljanja. “Veliki smo prijatelji, Ilčo je naš dobar suradnik i logično je da podržavamo jedni druge u projektima koji razvijaju nogomet u ovom dijelu Europe. Nadam se da ću na putu članstva u IO Uefe, gdje ću se jednako boriti za manje saveze, imati makedonsku potporu”, kazao je prvi čovjek hrvatskoga nogometa.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.