Šuker: “Ovo je pobjednička momčad, drago mi je što putujemo u Čile”

Šuker: “Ovo je pobjednička momčad, drago mi je što putujemo u Čile”

Davor Šuker/Foto: Arsen Miletić

Premda su zasigurno mogli i do odličja na Europskom U17 prvenstvu u Bugarskoj, hrvatski kadeti ispunili su primarni cilj i mogu se spremati za Svjetsko prvenstvo koje će se u kolovozu i studenome odigrati u Čileu.

“Ovo je odlična, pobjednička momčad i jako mi je drago da ćemo sudjelovati na SP-u u Čileu. Ne želimo nametati ikakve imperative, samo neka se dobro pripreme. Već su pokazali da mogu mnogo”, rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

“Oni su budućnost hrvatskog nogometa i sigurno bi mogli biti dijelom naše reprezentacije u Rusiji i Kataru. U Čileu će biti puno naših ljudi i uvjeren sam da ćemo se i tamo radovati”, prenosi službena stranica HNS-a.

Romeo Jozak već je govorio o ovoj generaciji hrvatskih nogometaša, istaknuvši kako ima mnogo kandidata za eventualni ulazak u najbolju selekciju.

“U budućnosti ih iz ovog sastava očekujemo možda i najviše, osobno vjerujem čak u šestoricu. Želja nam je odlaziti na velika natjecanja s mlađim kategorijama, iako prvenstveno moramo proizvoditi igrače za A reprezentaciju. U Čile idemo u najjačem sastavu, imamo već napravljen plan priprema i dogovorenu prijateljsku utakmicu s Argentinom. Dobili smo i pozivnicu za turnir u Japanu, gdje bismo trebali igrati i sa starijim protivnicima”, otkrio je tehnički direktor reprezentacija.

Hrvatskoj je nastup na svjetskoj smotri golom protiv Italije donio Nikola Moro. “Svi koji su bili oko nas mnogo  su nam pomogli. U susretu s Italijom zaboravio sam sve što se događalo protiv Belgije i učinio što mogu da se iskupim. U Čileu možemo igrati sa svakim, idemo tamo dati sve od sebe i biti još bolji nego sada”, rekao je Moro.

Hrvatski izbornik Dario Bašić također nije skrivao zadovoljstvo: “Pokazali smo kontinuitet, nismo poraženi u više od deset utakmica i samo se možemo radovati budućnosti. U Čileu ćemo nastojati pokazati da imamo kvalitetu te napraviti iskorak u odnosu na turnir u Belgiji.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.