Šuker: “Predan sam borbi protiv strašne bolesti namještanja utakmica”

Šuker: “Predan sam borbi protiv strašne bolesti namještanja utakmica”

Davor Šuker napokon se oglasio oko skandala u koji su ga upleli njemački mediji.

Davor Šuker/Foto: Gettyimages

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker prvi se put službeno osvrnuo na skandal koji je prošloga tjedna uzdrmao dobar dio hrvatske i svjetske (nogometne) javnosti.

Njemačka javna televizija ARD, odnosno njezin istraživački novinar Benjamin Best, ‘otkrili’ su, naime, kako UEFA istražuje čelnika HNS-a zbog umješanosti u kladioničarski skandal, odnosno poznanstava i transkripta razgovora Zlatne kopačke i, među inim, kontroverzne braće Šapina.

Hrvatski nogometni savez priopćenje je objavio na svojim službenim stranicama, a mi ga prenosimo u cijelosti:

Prošloga tjedna objavljeni su članci u nekim medijima na temu mog potencijalnog odnosa s g. Antom Šapinom i g. Marijom Cvrtkom.

Prvo, želim naglasiti kako sam čovjek iz nogometa i kako sam posvetio svoj život sportu kojeg volim. Imao sam priliku predstavljati nekoliko velikih klubova u nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Povrh toga, imao sam čast braniti boje svoje zemlje u 69 utakmica. Kroz sve to, bio sam u prilici upoznati i pozdraviti tisuće osoba povezanih sa sportom.

Nažalost, u toj širokoj skupini su i oba navedena Hrvata optužena za namještanje utakmica. U svakom slučaju, mogu jasno potvrditi kako nikada u životu nisam bio uključen u bilo kakvu aktivnost koja za cilj ima dogovaranje ili utjecanje na ishod nogometne utakmice.

Nadalje, mogu potvrditi kako smo Hrvatski nogometni savez i ja potpuno predani borbi protiv te strašne bolesti kakva je namještanje utakmica.

Također želim ovom prilikom istaknuti da nikada nisam bio ispitivan od strane bilo kojeg ovlaštenog tijela u vezi s navodnim odnosom s g. Antom Šapinom i g. Marijom Cvrtkom. Dobro je poznato da je ured bochumskog javnog tužiteljstva više od sedam godina vodio, i još uvijek vodi, borbu protiv namještanja nogometnih utakmica. Mogu potvrditi da me to tijelo nikada nije ispitivalo o bilo kakvim potencijalnim implikacijama koje bi me povezale s takvim aktivnostima, iz jednostavnoga razloga što nikada nisam igrao ili djelovao protiv svojih čvrstih fair-play načela i ljubavi prema integritetu sporta.

Kratko i jasno.

Davor Šuker
Predsjednik
Hrvatski nogometni savez

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.