Šuker: “Prevelik je novac u pitanju da korupcije ne bi bilo”

Šuker: “Prevelik je novac u pitanju da korupcije ne bi bilo”

Predsjednik hrvatske nogometne Vlade Davor Šuker komentirao je posljednja uhićenja u Fifi i ostavku predsjednika Seppa Blattera...

Davor Šuker/Foto: Arsen Miletić

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker na predstavljanju novog sponzorskog ugovora komentirao je nedavna uhićenja u krovnoj svjetskoj nogometnoj organizaciji, nakon koje je ostavku dao i novi/stari predsjednik Fife Sepp Blatter.

“Ne čudi me Blatterova ostavka jer znam kome je Hrvatska dala svoj glas u prvom krugu”, kazao je svježi član Uefina Izvršnog odbora. “Ovo je dokaz da je u Fifi bilo mnogo nepravilnosti i korupcije. Ako su 73 članice bile protiv Blattera, onda to znači da su promjene nužnost.”

Razmjeri korupcije koju polako razotkrivaju švicarski i američki istražitelji sve su veći, a Blatterova ostavka u većini je svjetskih medija okarakterizirana kao brzinski bijeg od FBI-a.

“U pitanju je prevelik novac da ne bi bilo korupcije – prevelik kad su u pitanju televizijska i marketinška prava. Nije čudno da je bilo nečasnih radnji jer, kao što znamo, korupcije ima i u razvijenim zemljama poput Švedske i Nizozemske”, zaključio je Šuker.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.