Šuker: “Radim za nula kuna, a HNS ne financiraju porezni obveznici!”

Šuker: “Radim za nula kuna, a HNS ne financiraju porezni obveznici!”

Davor Šuker istaknuo je kako ne stoji teza da Hrvatski nogometni savez većim dijelom financiraju hrvatski porezni obveznici...

Davor Šuker i Damir Vrbanović/Foto: HNS

Predsjednik Hrvatskog nogometnog Saveza Davor Šuker u razgovoru za Goal osvrnuo se na izboreno mjesto u Izvršnom odboru Uefe, a dotaknuo se i svega što je do sada učinio za boljitak hrvatskoga nogometa.

“Dajte mi vremena”, odgovorio je Šuker na pitanje koje će koristi proizaći iz njegove nove funkcije. “Kad si u vlasti, odlučuješ o svim najbitnijim stvarima, primaš financijska izvješća, pratiš, radiš… Trenutačno čekam sjednicu u Pragu kako bih znao koju će mi funkciju dati komisija. U jednoj ću biti predsjednik, u drugoj dopredsjednik. Ne radi se samo o tome da u odijelu sjediš u uredu, putuješ i gledaš utakmice. Neka tijela treba i voditi”, ističe.

“Drago mi je što sam ušao u IO, prvenstveno i zbog Platinija kojemu je ovo već treći mandat, a glas su mu dale sve 54 države članice. Vidi se koliko je toga dobroga napravio u Ligi prvaka, Europskoj ligi, u borbi s huliganima, rasizmom i nasiljem. Žao mi je jedino što Hrvatska nije uključena u Euro 2020. godine, na račun čega nismo izgradili novi stadion. Uefa ne gradi stadione, to čini država – ulazak u Izvršni odbor, dakle, neće nam donijeti novi stadion. Ako je država mogla izgraditi dvorane, zašto ne pomogla i nama? Dajte nam novac za stadione pa ćemo ih održavati.”

Osvrnuo se Šuker i na svoj dosadašnji rad u HNS-u.

“Radim za nula kuna, a od Hrvatskog olimpijskog odbora dobivamo 100 tisuća eura, stoga ne stoji teza koju neki pokušavaju progurati – da HNS novac prima od poreznih obveznika. Smanjili smo broj kontrolora na utakmicama, HNS je postao stabilna organizacija, pomogli smo ugroženim klubovima, funkcionalno je krenula Liga 10…”, nabraja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.