Šuker: S Brbićem se mogu sastati jedino slučajno

Šuker: S Brbićem se mogu sastati jedino slučajno

Predsjednik HNS-a, Davor Šuker, ne želi se sastati s predsjednikom Hajduka, Marinom Brbićem, jer je isti suspendiran iz nogometa i ne može obavljati funkciju u HNS-u.

Davor Šuker / Getty Image

Hrvatski nogometni savez i HNK Hajduk još nisu uspjeli dogovoriti sastanak u kojem će razgovarati o boljitku i napredovanju te rašćišćavanju nepravilnosti u hrvatskom nogometu. Ponajviše problema ima oko predsjednika kluba ,Marina Brbića, koji je suspendiran pa se Šuker i ostatak vrhuške HNS-a ne želi sastati ukoliko on bude prisutan: ” Ja se ne mogu sastati s gospodinom Brbićem, on je kažnjen.  Kako bi to izgledalo – Disciplinska komisija kaznila je predstavnike Hajduka na godinu dana, a onda se predsjednik HNS-a sastane s njima” ,izjavio je predsjednik HNS-a, Davor Šuker.

Šuker se osvrnuo i na prijedlog udruge Naš Hajduk koji ulazi u hitnu saborsku proceduru: “Jedna riječ – smiješno. I mislim da neće proći“.

Podsjetimo da je od 110 nazočnih zastupnika, njih 84 podržalo je prijedlog Hajduka i udruge ‘Naš Hajduk‘, dok je 26 bilo protiv. Jedan od onih koji su bili protiv, bio je klub zastupnika HDZ-a, kojeg je predstavljao Ante Kulušić, koji je, između ostalog, izvršni dopredsjednik HNS-a. Zanimljivo je kako se Šuker protivi ulasku politike u sport, a ona se sama (ili barem jedna stranka) nalazi u vrhu HNS-a gdje je uspostavila poredak koji već godinama sustavno uništava hrvatski nogomet. Možda veći problem HNS-u stvaraju prijedlozi koje udruga ‘Naš Hajduk’ želi izmijeniti u Zakonu o sportu, a neki od prijedloga su zabrana djelovanja u sportu kažnjavanim osobama i osobama sa zabranom dolaska na stadion, izjednačavanje svih sudionika natjecanja bez obzira na ustrojstvo i drugo.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.