Šuker u Njemačkom nogometnom savezu

Šuker u Njemačkom nogometnom savezu

Davor Šuker predstavio je kandidaturu za članstvo u Izvršni odbor Uefe Njemačkom nogometnom savezu

Davor Šuker/Getty Images

Davor Šuker nastavlja s predstavljanjem svojeg programa kandidature za članstvo u Izvršni odbor Uefe. Nakon što je svoju kandidaturu iznio Makedonskom nogometnom savezu, Šuker ovaj put traži potporu od trenutnih svjetskih prvaka – Njemačke!

Predsjednik Njemačkog nogometnog saveza  Wolfgang Niersbach bio je Šukerov domaćin i usput se prisjetio, za Nijemce, kobne 1998. godine: “”Prije nego smo kroz godine postali prijatelji, početak našeg poznanstva nije nam ostao u ugodnom sjećanju. Naravno da se svi sjećamo onih 0:3 u Lyonu tijekom Svjetskog prvenstva na kojem je Hrvatska bila treća, a Davor najbolji strijelac turnira.”

Iako je Šuker legenda hrvatskog nogometa, njegova uloga u Hrvatskom nogometnom savezu oduvijek je bila statična, a od početka mandata bilo je jasno da mu mjesto predsjednika HNS-a donosi veće šanse da uđe u više pozicionirana tijela Uefe. Svjestan je toga i Niersbach kada kaže da je dobro da se bivši igrači uključuju u rad Uefe: “Mislim da je jako dobro za nogomet da se takvi sjajni igrači uključuju kao dužnosnici i tako pridonose razvoju nogometa. Na kraju, mogu reći da postoji jedan jako kvalitetan odnos između Hrvatskog i Njemačkog nogometnog saveza.”

Šuker je, također, bio zadovoljan odrađenim sastankom: “Održali smo vrlo ugodan sastanak tijekom kojeg smo se dotaknuli brojnih aktualnih nogometnih tema poput SP-a u Kataru i predstojećih izazova za njemačku i hrvatsku reprezentaciju. Izuzetno cijenim predsjednika Niersbacha koji je otvoren i iskren sugovornik. Nijemci imaju impresivne rezultate i na reprezentativnom i na klupskom planu, od njih možemo puno naučiti. Bilo bi mi drago surađivati s Niersbachom u Izvršnom odboru Uefe.”

S obzirom na podršku koju dobiva već neko vrijeme, vrlo je izgledno da će Šuker zamijeniti predsjedničku stolicu HNS-a sa onom nešto “skupljom” u Izvršnom odboru Uefe. Pitanje je, na kraju, ima li u svim tim nogometnim legendama dovoljno stručnosti kako bi unaprijedili nogomet i privukli što više ljudi na stadione.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.