Šuker u Sarajevu lobirao za ulazak u IO Uefe

Šuker u Sarajevu lobirao za ulazak u IO Uefe

Davor Šuker u službenom je posjetu Sarajevu agitirao za glasove koji bi mu mogli donijeti ulazak u Izvršni odbor Uefe...

Davor Šuker/Getty Images

Predsjednik Hrvatskog nogometnog Saveza Davor Šuker odradio je službeni posjet Sarajevu, gdje je razgovarao s čelnicima tamošnje krovne nogometne organizacije – između ostaloga i o potpori koju HNS može pružiti N/FS BiH kako bi pomogli u lobiranju za Šukerov ulazak u Izvršni odbor Uefe.

“Drago mi je što sam došao kod prijatelja. Bili smo zajedno i u Brazilu, a usrdno se nadam da ćemo zajedno i u Francusku”, prenosi Šukerovu izjavu službena stranica BiH nogometnog saveza. “Surađivali smo i ranije, a nadam se da ćemo tako i u budućnosti. Isto se tako nadam da ću dobiti podršku Nogometnog saveza BiH prilikom glasovanja za ulazak u Izvršni odbor Uefe.”

U konkurenciji za prestižno mjesto u europskoj Kući nogometa osim Šukera jesu i Mađar Sándor Csányi, Portugalac Fernando Gomes, Norvežanin Yngve Hallen, Velšanin Trefor Lloyd Hughes, Škot Campbell Ogilvie, Islanđanin Geir Thorsteinsson i Turčin Servet Yardimci. Članovi će se birati na četverogodišnje razdoblje, a konačna će se odluka znati nakon izbora u Beču 24. ožujka.

Predsjednik N/FS BiH Elvedin Begić još uvijek nije dao konkretnu potporu hrvatskom kolegi. “HNS nam je uvijek bio spreman pružiti ruku pomoći, osobito pritom mislim na odlazak na Svjetsko prvenstvo, gdje smo se okoristili njihovim većim iskustvom. Prostora za napredak uvijek ima, premda je suradnja dvaju Saveza i do sada bila vrlo dobra”, kratko je rekao Begić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.