Šuker: Zvali su me Argentinci, zahvaljuju nam do neba na igri

Šuker: Zvali su me Argentinci, zahvaljuju nam do neba na igri

"Mi moramo igrati agresivno kao protiv Argentine. Sad sam razgovarao s izbornikom i igračima i spremni smo. Ponizni smo, imamo zajedništvo, fizičku snagu", rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Davor Šuker/Youtube screenshot

Sad čekamo da vi pišete malo. Ha, izašao je iz svlačionice nasmiješen Davor Šuker, noseći nogometnu loptu.

“Nije za mene, za jedno dijete je iz Senja.” rekao je predsjednik HNS-a.

Oduševljen je igrama Hrvatske, a nakon utakmice otišao je u svlačionicu čestitati svima, počevši od izbornika.

“Mi i Urugvaj jedini imamo devet bodova. Mi koji znamo nogomet znamo koliko je važno da je momčad spremna, da je fizički spremna. Nije lako, gledajte kroz povijest, kad je napravljena mala rotacija u sastavu. No pokazali smo svima da nema kalkulacija. I tu je onaj imidž Hrvatske još više narastao. Dobio sam poruke iz cijelog svijeta, pogotovo iz Argentine.”

Je li se javio Maradona?

“Ha, ha… Ne bih sad o imenima. Javilo ih se jako puno, zahvalili se i kažu da su vjerovali u nas. Ovo je ipak SP, nije školsko natjecanje. Poniznost imamo, fizičku spremnost imamo, snagu imamo, zajedništvo imamo… Eto, molio bih medije da ne dižemo ljestvicu previsoku, da ne pričamo o četvrtfinalu nego da se koncentriramo na Dansku. To je jedna, rekao bih, vrhunska momčad, koja ima dobar blok, vidjeli ste protiv Francuske. Bit će teško. Tko bude bolji na sredini terena, taj će pobijediti.”

Posljednji i jedini put na velikom natjecanju Hrvatska i Danska igrali su na Euru 1996., Hrvatska je pobijedila 3-0, a Davor Šuker zabio je dva gola. Bila je to nogometna rapsodija.

“Danska je došla tiho, ponizno. Sigurno će imati svoju šansu. Mi moramo igrati agresivno kao protiv Argentine. Sad sam razgovarao s izbornikom i igračima i spremni smo.”

www.24sata.hr/sport

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.