Šukeru se žuri s izborima u HNS-u! Opozicija mu puše za vratom

Šukeru se žuri s izborima u HNS-u! Opozicija mu puše za vratom

Šuker želi izbore za novog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza održati već u prosincu.

foto: www.hns-cff.hr

Predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Davoru Šukeru jako se žuri po pitanju izborne skupštine na kojoj će biti izabran novi predsjednik hrvatske kuće nogometa.

Na valu dobrih rezultata reprezentacije želi već u prosincu održati izbornu skupštinu kako bi osvojio novi mandat jer prvi put nakon srpnja 2012. godine kada je izabran ne uživa povjerenje svih županijskih saveza.

U jednom trenutku nije uživao ni povjerenje vlastitog saveza, onog Zagrebačkog koji ga u prvi mah čak nije htio niti kandidirati čime bi Šuker bez borbe izgubio izbore.

Razlog je što Zdravka Mamića nitko nije pitao tko bi trebao biti novi izbornik, a Zlatko Dalić zasigurno nije bio njegov čovjek. Na valu novih strujanja Mamić je htio kao kandidata ZNS-a postaviti Tomislava Svetinu, ali kada je vidio kako mu niti opozicija u HNS-u ne odgovara, ponovno se priklonio Šukeru.

U opoziciji stoje dvije frakcije. S jedne strane tu su proslavljeni hrvatski nogometaši Dario Šimić, Mario Stanić i Stipe Pletikosa nezadovoljni aktualnim stanjem u HNS-u. Nude brojne projekte, korjenite promjene, ali ako izborna skupština bude u prosincu, teško da će imati vremena skupiti osam potpisa županijskih saveza za kandidaturu.

Drugi opozicijski kandidat je Marijan Kustić, bivši nogometaš Novalje i predsjednik nogometnog saveza Ličko-Senjske županije, član Izvršnog odbora HNS-a u mirovanju i saborski zastupnik HDZ-a.

On uporište ima u Primorsko-Goranskoj te Istarskoj županiji, a veliku podršku pruža mu i prvi čovjek NK Rijeke Damir Mišković.

Kustić poznaje mnogo ljudi iz županijskih saveza, problem mu ne bi trebao biti prikupljanje osam potpisa te je on glavni protukandidat vladajućoj klasi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.