Sukno: “Pobijedit ćemo u Italiji”; Tucak: “Moramo raditi na fizičkoj spremi”

Sukno: “Pobijedit ćemo u Italiji”; Tucak: “Moramo raditi na fizičkoj spremi”

Hrvatski reprezentativci poslije poraza od Italije...

foto: www.hvs.hr

Hrvatska vaterpolska reprezentacija porazom se oprostila od 2015. godine. S minimalnih 8:9 u Gružu je ipak bolja bila Italija, najopasniji protivnik barakuda u skupini C Svjetske lige.

“Žao mi je što smo izgubili utakmicu koju smo kontrolirali, premda nismo odigrali kako možemo i znamo. Na kraju smo došli do situacije da su nam zbog tri osobne pogreške izbačena tri vanjska igrača pa više nismo imali svježinu i razboritost ni u napadu ni u obrani. Ključ poraza treba tražiti u tome što određeni igrači fizički nisu na razini izdržati jedan ovakav meč”, kazao je poslije susreta Ivica Tucak.

Izbornik će svoje pulene sada odvesti na desetodnevne pripreme u Los Angeles, a početkom iduće godine slijedi Europsko prvenstvo u Beogradu. “Na pripremama ćemo prije svega morati obratiti pozornost na fizičku pripremljenost. Ove godine natjecanje u Svjetskoj ligi za nas i nema neki veliki značaj, ali iz ovoga poraza definitivno moramo izvući neke pouke”, napominje Tucak.

Jedan od najboljih hrvatskih igrača u Dubrovniku bio je Sandro Sukno “Dobro smo počeli, sve je bilo u redu do kraja treće četvrtine – dva gola prednosti, dvije prilike da se odvojimo i na tri, ali nismo uspjeli. Italija je iskoristila naše pogreške, zabila dva gola i digla se. Što je tu je, možemo pobijediti u Italiji tako da ništa nije gotovo”, rekao je Sukno pred kamerama HRT-a.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.