Sulić: “Reprezentacija je za mene gotova priča”

Sulić: “Reprezentacija je za mene gotova priča”

Renato Sulić neće se - barem u dogledno vrijeme - vratiti u hrvatsku rukometnu reprezentaciju...

Renato Sulić

Premda je službeno najbolji pivot Lige prvaka, hrvatski rukometaš Renato Sulić ne namjerava se staviti na dispoziciju budućem hrvatskom izborniku i ponovno nastupiti u reprezentativnom dresu.

“Pomirio sam se time da je reprezentacija za mene gotova priča”, odriješit je Sulić. “U klubu dajem svoj maksimum, od toga živi moja obitelj i tome sam se u potpunosti posvetio. Želio bih u klubu trajati što duže”, prenosi Glas Slavonije.

“Kada sam mogao i htio, nisu me zvali”, podsjetio je na priču od prije nekoliko godina. “Dogodilo se što se dogodilo i na koncu sam svima lijepo zahvalio. Žao mi je, ali tako je bilo i reprezentacija će za mene ostati jedno lijepo poglavlje prošlosti. Bila mi je čast braniti nacionalne boje, a reprezentaciji jedino što mogu jest – poželjeti sreću i sve najbolje u budućnosti.”

Sulić je pažnju medija na sebe privukao prije Svjetskog prvenstva u Dohi, kada je kao jedan od rijetkih javno istupio protiv određenih poteza HRS-a.

“Bilo je očigledno da je trebalo doći do nekih promjena. Možemo i moramo više, a Savez je to sada konačno i odlučio. Dajem podršku svima, i Savezu i igračima i vjerujem da ćemo ponovno biti u vrhu europskog i svjetskog rukometa. Lijepo je što se u nekoj funkciji vraćaju Ivano i Pero, a kroz neko vrijeme – uvjeren sam – doći će i još neki igrači.”

Znači li to da možda i sam razmišlja o vraćanju u hrvatski rukomet nakon završetka aktivne igračke karijere? “Neću trčati pred rudo, ali trenutačno je ta priča za mene gotova. Pregovaram s klubom i vidjet ćemo što će od toga biti. Osjećam se odlično i sve dok mogu pratiti visoki tempo koji zahtijeva današnji rukomet ne mislim stati. Čim osjetim da me tijelo izdaje, okončat ću karijeru”, zaključio je riječki rukometaš na privremenom radu u mađarskom Veszpremu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.