Superliga (Ž): Zagrebačke Mladostašice u finalu, Riječanke iznenadile aktualne prvakinje

Superliga (Ž): Zagrebačke Mladostašice u finalu, Riječanke iznenadile aktualne prvakinje

Zagrepčanke su se uvjerljivo plasirale u finale, no ime protivnika saznat će tek u srijedu.

OK Kaštela Cemex – HAOK Mladost Proenergy

Zagrepčanke su rasterećeno mogle odigrati uzvratnu utakmicu zbog prednosti koju su u prvoj utakmici ostvarile na domaćem terenu. Uvjerljivom i mirnom igrom koju  uspijevaju održati tijekom cijele ove sezone, Mladostašice su i u ovom dvoboju svladale odbojkašice Kaštele Cemex. Tijekom cijele utakmice nije bilo rezultatske neizvjesnosti. Mladostašice su pobijedile rezultatom 0:3 u setovima (21:25, 21:25, 21:25) i plasirale se u finale doigravanja za prvaka Hrvatske.

HAOK Rijeka CO – OK Marina Kaštela

Odbojkašice Rijeke priredile su pravu senzaciju za brojnu domaću publiku. Iako su izgubile prvi set, Riječanke se nisu predale, već su odličnom igrom nastavile utakmicu. Dok u prvom setu nije funkcioniralo ništa osim prijema servisa, u ostatku utakmice proradili su svi elementi te su Riječanke upisale važnu pobjedu od 3:1 u setovima (16:25, 25:18, 25:19, 25:16). U odličnoj atmosferi Riječanke su pokazale da definitivno zaslužuju biti u polufinalu doigravanja. Kaštelanke imaju razloga za brigu jer bi se odbojkašice Rijeke u novom dvoboju, ako ponove ovakvu igru, mogle izboriti za svoje mjesto u finalu nakon šest godina.

Igračice zagrebačke Mladosti već su osigurale svoje mjesto u finalu doigravanja za prvaka Hrvatske, no sve do srijede će morati čekati na svog protivnika. O pitanju drugog finalista odlučit će se u srijedu u Kaštel Starom gdje će odbojkašice OK Marina Kaštela i HAOK Rijeka ponovno odmjeriti snage.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.