Šurjak: “Negdje se igrače treba stvarati, a ovdje se rađaju”

Šurjak: “Negdje se igrače treba stvarati, a ovdje se rađaju”

Ivica Šurjak, legendarno lijevo krilo Hajduka, prokomentirao je klubove koji su ostali u Ligi prvaka, hrvatske igrače i situaciju u Hajduku.

Ivica Šurjak, bivši igrač Hajduka i jedan od najvećih hrvatskih i europskih nogometaša sedamdesetih godina prošlog stoljeća, osvrnuo se na Ligu prvaka, rekao nešto o ulogama hrvatskih reprezentativaca u vodećim europskim klubovima i komentirao situaciju u Hajduku.

Navikli smo se na Manchester United i Chelsea. Ovu godinu nisu napravili puno. Chelsea je tvrda momčad, imaju Mourinha koji im puno znači, ali na neki način i njemu je došao kraj odnosno toj njegovoj zatvorenoj taktici. To više ne pali pored dominacije Španjolaca i Bayerna koji igra savršeni nogomet kao i njemačka reprezentacija”, govori Šurjak.

Kao glavne igrače reprezentacije vidi ujedno i igrače koji igraju u klubovima koji su prošli dalje u Ligi prvaka: “Fantastična je stvar da imamo četiri igrača u završnici. Drago mi je za Rakitića, koji igra u jednoj velikoj momčadi i gdje je jako teško izboriti mjesto u momčadi, ali on potvrđuje iz utakmice u utakmicu da je dobar. Dao je i taj gol koji je na neki način otvorio put Barci među osam najboljih. I Subašić je branio fenomenalno i najzaslužniji je što Monaco ide dalje”. 

Šurjak je, tijekom osamdesetih, branio boje PSG-a, Udinesea i Real Zaragoze pa je tako neizbježna tema bio prolaz PSG-a :”To je bilo drugo vrijeme i teško je usporediti ono prije i ovo sada kada je u klub ušao ogroman kapital od jednog od najbogatijih ljudi svijeta, što ne garantira uvijek velike domete. Meni je taj Pariz iznenađenje i vidjet ćemo kako će dalje gurati”. 

Za kraj, ostavio je jedinu pravu nogometnu ljubav za koju je odigrao 272 utakmice i zabio 52 gola: “Teška je situacija, nema se novca, ali bilo je kriza i u moje vrijeme. Ovo podneblje je uvijek imalo talenata, negdje se igrače mora stvarati, a ovdje se rađaju”, naglasio je i izrazio nadu u rezultatski bolja vremena, “malo klima, malo temperament i drskost i vjerujem da će se u Hajduku sve posložiti, jer ovo je stvarno neko ludo vrijeme. Bit ću možda bezobrazan, ali ću reći da sam sretan što ne radim u hrvatskom sportu”. 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.