Sutra ždrijeb Lige nacija, Hrvatskoj prijeti paklena skupina

Sutra ždrijeb Lige nacija, Hrvatskoj prijeti paklena skupina

Prijeti teška skupina.

Foto: Dailymail.co.uk

U švicarskoj Lausanni sutra će biti ždrijeb Lige nacije, natjecanja koje će zamijeniti pripremne prijateljske utakmice. Natjecanje starta nakon Mundijala u Rusiji.

Europske reprezentacije bit će podijeljene u četiri lige, a Kockasti će biti u najjačoj ligi, ligi A. Liga A ima tri jakosne skupine s po četiri reprezentacije. U jednoj grupi bit će 3 reprezentacije.

U prvoj jakosnoj skupini lige A nalaze se Belgija, Portugal, Njemačka i Španjolska. U drugoj su Francuska, Švicarska, Engleska i Italija, a u trećoj Hrvatska, Nizozemska, Island i Poljska. Iz svake jakosne skupine po jedna reprezentacija ide zajedno u grupu.

Posljednjeplasirani iz svake skupine ispada u nižu ligu. Hrvatska će, kako god skupina izgledala, imati težak zadatak, ali ovim su izbjegnute prijateljske utakmice sa slabijim reprezentacijama te su protivnici dobro mjerilo snage. Također, neće više biti igranja na lošim terenima, koji uzimaju danak (Pjaca u Estoniji).

Najteža skupina za Kockaste bila bi ona sa Njemačkom i Francuskom, a najlakša sa Portugalom i Švicarskom . No, objektivno nema laganih protivnika. Ove utakmice bodovat će se za Fifinu rang-ljestvicu, a samim tim imaju utjecaj na određivanje jakosnih skupina za kvalifikacijske grupe.

Izabranici Roberta Prosinečkog (BiH) nalaze se u Ligi B.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.