Sve je bliže početak nogometnog Svjetskog prvenstva, sljedeći petak ždrijeb!

Sve je bliže početak nogometnog Svjetskog prvenstva, sljedeći petak ždrijeb!

Svjetska nogometna elita na ždrijebu u Moskvi.

Foto: Business-humanrights.org

Svjetska nogometna elita okupit će se ovoga petka u Moskvi na ždrijebu Svjetskog nogometnog prvenstva. Najveća zvijezda elitnog nogometnog skupa bit će nogometni čarobnjak Diego Armando Maradona, legendarna argentinska desetka. Ždrijebu će nazočiti i domaćin, ruski predsjednik Vladimir Putin.

Poznat je broj sudionika, 32 reprezentacije će biti raspoređene u osam skupina po četiri reprezentacije u svakoj. Naravno ždrijeb kao ždrijeb donijet će i različite emocije, svaka od reprezentacija priželjkuje što lakšu skupinu jer to onda garantira i lakši put prema medalji.

Momčadi su razvrstane na osnovi redoslijeda na Fifinoj ljestvici uspješnosti. Hrvatska je smještena u drugu jakosnu skupinu, zajedno sa Španjolskom, Švicarskom, Engleskom, Kolumbijom, Peruom, Meksikom i Urugvajem, tako da ni s jednom od tih reprezentacija Hrvatska neće biti u skupini na SP.

Debitanti na ovom SP su Island i Panama. Najviše reprezentacija dolazi iz Europe, čak 14, po pet sudionika stiže iz Južne Amerike, Azije i Afrike te tri iz Srednje Amerike. Najveći gubitnici kvalifikacija za SP svakako su Italija, Nizozemska, Čile i SAD.

Što se tiče organizatora prvenstva, Rusi su već dosad u pripreme za organizaciju natjecanja uložili milijarde dolara, obnovljeni su postojeći ili izgrađeni novi stadioni i, kako se najavljuje, sve će biti gotovo na vrijeme, do kraja lipnja.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.