Sve veći interes Boston Celticsa za Marija Hezonju

Sve veći interes Boston Celticsa za Marija Hezonju

Mario Hezonja je sve više na listi želja Brada Stevensa, a ranije ove godine zanimanje je pokazao i generalni menadžer Celticsa Danny Ainge.

Mario Hezonja

Iako su Boston Celticsi u takozvanoj rebuilding fazi, ove su sezone uspjeli napraviti čudo i plasirati se u doigravanje, i to kao sedma momčad Istočne konferencije. Velike zasluge ovakvog uspjeha idu upravo treneru Celticsa – Bradu Stevensu.

Stevens je  tim uspjehom ugodno iznenadio obožavatelje najtrofejnije NBA franšize, a njihovo zadovoljstvo moglo bi biti još veće u skoroj budućnosti. Zašto? Mario Hezonja navodno je visoko na listi želja trenera Celticsa te bi ga mogli izabrati na ovogodišnjem draftu.

Zanimanje za Hezonju pokazao je i generalni menadžer Celticsa Danny Ainge, koji je još u veljači putovao u Barcelonu samo kako bi skautirao Hezonju. Međutim, ulaskom u doigravanje pickovi kojima Boston raspolaže vjerojatno neće biti na dovoljno visokoj poziciji da izravno izaberu našeg mladog reprezentativca, što znači da će morati raditi neke razmjene između igrača/pickova ukoliko ga žele vidjeti u zelenom dresu.

Hezonja ne bi bio prvi Hrvat koji je igrao za Celticse; prije njega su za Kelte igrali Stojko Vranković, Dino Rađa, Žan Tabak i Bruno Šundov. Što će Celticsi napraviti vidjet ćemo tek 25. lipnja, ali bilo bi odlično kada bi Hezonja bio u Bostonovim planovima za osvajanje 18. naslova.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.