Povrataka olimpijca iz Rio de Janeira

Svečan doček olimpijca Bože Starčevića

Svečan doček olimpijca Bože Starčevića

Doček Olimpijca Bože Starčevića foto: HOO

Prigodnom svečanošću u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb (MZLZ) u nazočnosti brojnih članova hrvatske hrvačke obitelji te predstavnika Hrvatskog hrvačkog saveza, Hrvatski olimpijski odbor dočekao je olimpijca Božu Starčevića koji se poslijepodne vratio iz Rio de Janeira.

Božo Starčević, nositelj brončanog odličja s EP-a 2013, pobjedama protiv trostrukog svjetskog prvaka Turčina Selcuka Cebija (2-1) i Amerikanca Andrewa Biseka (2-0) u hrvanju grčko-rimskim načinom u kategoriji do 75 kg, na ovim je Igrama stigao u polufinale te na kraju osvojio 5. mjesto. Zagrepčanin je tijesno poražen (3-6) u neizvjesnoj polufinalnoj borbi protiv aktualnog olimpijskog i svjetskog prvaka Rusa Romana Vlasova, a potom ga je u jednako neizvjesnom dvoboju za brončano odličje svladao (4-6) Korejac Hyeon-woo Kim.

Put do premijernog nastupa na olimpijskim igrama za Starčevića je bio vrlo mukotrpan. Na Svjetskom prvenstvu u Las Vegasu bio je sedmi, a prva šestorica izborila su olimpijsku normu, a na olimpijskim kvalifikacijama dvaput je bio treći, gdje su prva dvojica izborila nastup na OI u Riju. Naposljetku, Međunarodna hrvačka federacija uputila mu je pozivnicu za nastup prema kriteriju izvrsnosti.

U ime hrvatske olimpijske obitelji dobrodošlicu i čestitke Boži Starčeviću uputila je pomoćnica glavnog tajnika HOO-a za pravne poslove, olimpijka Biserka Vrbek.

Doč: ek Olimpijca Bože Starčevića foto: HOO

Doček Olimpijca Bože Starčevića foto: HOO

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.