Svečani doček brončanog Matea

Svečani doček brončanog Matea

Mateo Holjevac doputovao je iz St. Petersburga...

Andreja Thomas / 24sata

Mateo Holjevac vratio se s Europskog prvenstva iz ruskog St. Petersburga, gdje je kao jedini hrvatski judaš s Downovim sindromom oko vrata ovjesio brončanu kolajnu.

Mladić iz Duge Rese sinoć je sletio u Zagreb u pratnji svog tate Mira i ostatka stručnog stožera, a u Zračnoj su ga luci dočekali mama Anita, brat Luka, sestra Antonela i brojni prijatelji iz kluba.

“Mateo je dokaz da se sve može ako si uspješan. Trud se isplatio jer tko želi – taj će i uspjeti. Vjerujem da će Mateo i dalje vježbati i trenirati, a zahvalio bih se sponzorima koji su najprije morali i osigurati njegov put u Rusiju. U Dugoj Resi ima mnogo talentirane djece u brojnim sportovima i za sve njih treba pronaći novac. Znam da je kriza, no za takvu djecu i naše sugrađane uvijek treba biti sredstava”, kazao je ravnatelj Mateove OŠ Vladimir Nazor Krešimir Božičević.

Tata Holjevac pojasnio je pak kako je to izgledalo u Rusiji. “Kad je ušao u dvoranu, sva je trema nestala. Trener ga je ohrabrio, dobio je samopouzdanje, ali najviše treba zahvaliti svim dobrim ljudima koji su preko Radio Mrežnice čuli, a onda i pomogli u prikupljanju novca za odlazak. Rusija i Olimpijada za djecu s Downovim sindromom poseban je događaj. Sve je bilo zaista krasno, pogotovo za Matea”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.