Svečano dočekani osvajači medalja u Sočiju

Svečano dočekani osvajači medalja u Sočiju

Vratili su se paraolimpijci...

Foto: Hrvatski paraolimpijski odbor

U prostorijama Sportskog saveza grada Zagreba danas je organiziran svečani doček hrvatskih reprezentativaca u povodu dolaska sa Svjetskih igara sportaša s invaliditetom koji su u kolicima, amputacijama i niskim rastom održanih u ruskom Sočiju od 26. rujna do 2. listopada. Na Igrama su sudjelovale 34 zemlje s preko 600 sportaša koji su se natjecali u šest sportova. Hrvatski sportaši nadmetali su se u atletici, plivanju i taekwondou te osvojili 14 medalja, od kojih dvije zlatne, šest srebrnih i šest brončanih. Ovim rezultatima Hrvatska se u ukupnom poretku plasirala na 11. mjesto.

Atletičari su osvojili dva zlata, tri srebra i jednu broncu i s tim rezultatom Hrvatska je zauzela deveto mjesto u konkurenciji od 20 zemalja koje su nastupile u atletici. Hrvatski plivači su osvojili dva srebra i pet bronci, dok smo u taekwondou osvojili srebrno odličje. Igre su bile organizirane pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta Ruske federacije i grada Sočija.

“Naravno da sam zadovoljan uspjehom naših atletičara. U Soči smo poveli neke sportaše koji su se po prvi put pojavili na ovakvim velikim natjecanjima i opravdali naša očekivanja. Moje zadovoljstvo time je veče jer nam rezultati poput Velimira Šandora, koji je bacio treći rezultat u disku na svjetskoj rang listi, ili Marijana Presrečana sa zlatom i srebrom ulijevaju povjerenje da ćemo na IPC Svjetskom prvenstvu koje se od 19. listopada do 1. studenog održava u Dohi zasigurno trasirati odlazak mnogih naših atletičara na 15. Paraolimpijske igre u Rio de Janeiru sljedeče godine”, izjavio je atletski izbornik Tomislav Krističević.

Paraolimpijac Kristijan Vincetič okitio se u Sočiju s tri bronce. “Ovo natjecanje nam je došlo usred priprema koje smo započeli još početkom kolovoza za Europsko prvenstvo u svibnju sljedeče godine. Nadmetali smo se doista s ponajboljim ruskim i kineskim plivačima i vjerujem da ćemo do ljeta osigurati dovoljan broj kvota za nastup na igrama u Riu”, zaključio je Vincetić.

Hrvatske reprezentativce pozdravio je pomoćnik pročelnika za sport grada Zagreba Milan Čolić i dopredsjednik HPO-a Josip Držajić istaknuvši da sportaši s invaliditetom svojim trudom i zalaganjem višestruko vračaju hrvatskom sportu te da je njihov rad i odnos prema sportu doista profesionalan, jer inače ne bi bilo ovakvih rezultata kao što su ostvarili u Rusiji.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.