Šveđanke bolje od Hrvatica u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za Eurobasket

Šveđanke bolje od Hrvatica u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za Eurobasket

Izbornica Anđa Jelavić, nekadašnja reprezentativka, pokušala je sve, vukla poteze kojim su se održale u igri dostižnom rezultatskom minusu.

foto: http://www.hks-cbf.hr

U zagrebačkoj dvorani Trnsko pred oko 600 gledatelja hrvatska ženska košarkaška reprezentacija poražena je u napetoj, u pojedinim dijelovima utakmice izjednačenoj FIBA kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo rezultatom 54-57.

Švedske košarkašice kontrolirale su rezultat i veći dio utakmice zahvaljujući individualnoj kvaliteti, ali i odličnoj igri u obrani, posebno dviju američkih igračica s iskustvom igranja u WNBA. Većinu uigranih akcija završile su koševima te svoju puno bolju i raznovrsniju igru usmjerile u željenome pravcu. Hrvatice su u prvom te posebno u drugom dijelu pokazale želju.

Izbornica Anđa Jelavić, nekadašnja reprezentativka, pokušala je sve, vukla poteze kojim su se održale u igri dostižnom rezultatskom minusu. Željele su se vratiti u igru. Došle su u posljednjoj četvrtini, na 23 sekunde do kraja utakmice, na minus tri, ali snage, preciznosti i koncentracije više nije bilo za potpuni preokret te su u neizvjesnoj završnici ipak poražene od Šveđanki.

Marija Režan: “Stvarno mi je žao što smo izgubili i propustili ovu priliku jer pokazali smo da smo stvarno mogli. Bili smo borbeni. Mislim da je naša najveća greška bila kad smo se odvojili na tih devet razlike, što smo to prelako izgubili. Da smo to uspjeli održati, možda bi bilo lakše jer smo igrali koš za koš, ali eto, zadnja minuta je presudila.”

Anđa Jelavić, izbornica hrvatske reprezentacije: “Nažalost nismo pobijedili. Igrali smo dobru utakmicu, dobro smo se borili u obrani. Trudili smo se i stvarno curama ne mogu ništa prigovoriti. Što se tiče napada, u nekim se situacijama vidi da nismo iskusni što su Šveđanke dobro iskoristile. To su ti sitni detalji koji su presudili ovu utakmicu.”

Kod Hrvatica najbolje su bile Režan s 19 i Antonija Sandrić sa 17 poena.

Rezultati by SofaScore

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.